Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

14. 06. 2013. 17:07 >> 17:07

OD NAREDNE SEZONE

Evrokup mijenja format takmičenja

Drugo po kvalitetu evropsko košarkaško takmičenje, Evrokup, promijenilo je format, pa će od naredne sezone u njemu nastupiti 48 timova umjesto dosadašnjih 32.

Najvažnija promjena odnosi se na to da će klubovi iz Evrolige koji ne uspiju da se plasiraju u Top 16 fazu takmičenja, biti prebačeni u Evrokup, u Last 32 fazu.

U prvom dijelu sezone, biće formirano osam grupa sa po šest timova, a najbolja tri plasiraće se u Last 32 fazu, gdje će im se pridružiti osam ekipa iz Evrolige.

Tako će svi timovi iz Evrolige koji se ne plasiraju u Top 16 fazu imati šansu da i u 2014. godini igraju evropska takmičenja. Osvajač Evrokupa steći će automatsko pravo učešća u Evroligi u sezoni 2014/15.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније