Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

14. 03. 2017. 10:46 >> 10:21

SJAJNE PARTIJE EVROPLJANA

Vučević blistao, novi poraz Orlanda

Evropski košarkaši pružili su sinoć zapažene partije u NBA ligi, a jedan od najboljih bio je naš Nikola Vučević.

Vučević je odigrao sjajan meč protiv Sakramenta, ali je Orlando izgubio 120:115.

Crnogorski centar je meč završio sa 25 poena i devet skokova. Neuobičajeno, Vučević je pogodio tri trojke iz isto toliko pokušaja.

Ipak, ostatak ekipe ga nije pratio, a Sakramento je pobjedom protiv Orlanda trijumfovao prvi put poslije osam utakmica.

Srpski reprezentativac Nikola Jokić je u pobjedi Denvera nad Los Anđeles Lejkersima od 129:101 učestvovao sa 18 poena, devet skokova i četiri asistencije.

Vil Barton i Džamal Majer predvodili su Nagetse do pobjede sa po 22 poena, pa je Denver zadržao prednost nad Portlandom za osvajanje osmog mjesta pred plej-of Zapadne konferencije.

Danilo Galinari dodao je 18 poena, a Mejson Plamli 15 poena i 10 skokova.

U redovima Lejkersa blistao je mladi hrvatski košarkaš Ivica Zubac, koji je odigrao meč karijere u NBA, upisoa je 25 poena i 11 skokova.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica je u trijumfu Minesote za 28 minuta protiv postigao 16 poena uz 10 skokova, dok je Španac Ruki Rubio postigao je 22 poena i imao je 19 asistencija, što je rekord Minesote.

Vulvsi su pobijedili Vašington sa 119:104 predvođeni Karlom Entonijem Taunsom koji je postigao 39 poena uz 13 skokova.

U ekipi Vašingtona, koja je prekinula niz od šest pobjeda, Džon Vol bio je najefikasniji sa 27 poena. 

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović ubacio je 12 poena.

Nikola Mirotić bio je najzaslužniji za trijumf Čikaga nad Šarlotom 115:109, sa 24 poena i 11 skokova. Bulsi su tako prekinuli niz od pet poraza.

Memfis je pobijedio Milvoki sa 113:93 i prekinuo niz od pet poraza. Nešto ispod svog nivoa u ekipi Memfisa bio je španski centar Mark Gasol koji je meč završio sa 13 poena i sedam skokova, kao i grčki as Janis Atetokumpo u Milvokiju koji je postigao 18 poena.

Toronto je pobijedio Dalas sa 100:78. Dobro veče Evropljana upotpunili su Dirk Novicki i Litvanac Jonas Valančijunas. Legendarni Njemac je postigao 17 poena, dok je Litvanac ubacio 14, uz 12 skokova.

San Antonio je pobijedio Atlantu sa 107:99 i izjednačio se sa Golden Stejtom po broju pobjeda u sezoni. Obje ekipe sada imaju skor od 52 pobjeda i 14 poraza, a do kraja regularnog dijela ostalo je da se odigra još 16 utakmica.

Spurse je do 19. uzastopne pobjede na domaćem terenu protiv Atlante predvodio Kavaj Leonard sa 31 poenom, pet skokova i četiri asistencije. Peti Mils postigao je 15 poena i devet asistencija, a Dejvid Li i Deni Grin dodali su po 14 poena.

Bek Denis Šroder bio je najefikasniji u ekipi Atlante sa 22 poena i 10 asistencija, dok je Tim Hardavej mlađi postigao 17 poena.

Juta je pobijedila Los Anđeles Kliperse sa 114:108 i stekla dvije utakmice prednosti nad njima u borbi za četvrto mjesto pred plej-of Zapadne konferencije i prednost domaćeg terena. Jutu je predvodio Gordon Hejvord sa 27 poena, a Džordž Hil dodao je 19 poena, osam skokova i šest asistencija.

Juta je prekinula niz od devet poraza na domaćem terenu od Klipersa.

U ekipi iz Los Anđelesa najefikasniji je bio Kris Pol sa 33 poena, šest skokova i šest asistencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније