Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ B92 ]

19. 02. 2017. 10:35 >> 10:11
1

OL-STAR

Robinsonu zakucavanja, Gordonu trojke

Bek Indijana Pejsersa, Glen Robinson III pobijedio je u takmičenju u zakucavanjima. Bek Hjuston Rokitsa Erik Gordon pobijedio je u takmičenju u brzom šutiranju trojki, dok je krilni centar Njujork Niksa, Kristaps Porzingis pobijedio u takmičenju "Skills Challenge" na NBA Ol-star vikendu 2017.

Za razliku od prethodnih godina ove su ljubitelji atraktivnih poteza ostali uskraćeni za nezaboravne detalje, a Robinson je u finalu bio bolji od Derika Džonsa mlađeg.

U prvom krugu su eliminisani Deandre Džordan i jedan od favorita, ali nedovoljno spremni Aron Gordon, koji je imao interesantan pokušaj sa dronom, koji mu je bio asistent, ali je uspješno zakucao tek poslije nekoliko pokušaja.

Nadmašio ga je Džons koji je zakucao preko četvorice saigrača iz Finiksa, dok je Robinson desetke cijelog žirija u kojem su bili Kris Veber, Alonzo Morning i Dominik Vilkins zaradio zakucavanjem preko "tornja" od dva čovjeka iza leđa.

U drugoj seriji Džons mu je odgovorio zakucavanjem nakon odbitka od tablu i probacivanjem lopte kroz nogu, ali je novi šampion ipak bio kreativniji u samom finalu još jednim zakucavanjem iza leđa, ovaj put preko troje ljudi sa obje ruke.

Robinson je tako naslijedio dvostrukog uzastopnog šampiona Zeka Lavina, koji nije učestvovao ove godine zbog povrede.

Već u prvom krugu takmičenja eliminisan je branilac titule Klej Tompson, koji je skupio 18 poena, a nadmašili su ga Kemba Voker sa 19, Kajri Irving sa 20 i Gordon sa 25.

U finalnoj rundi Voker je podbacio sa 17, dok su Irving i Gordon bili izjednačeni sa po 20 poena. U novom krugu Gordon je dobio beka Klivlend Kavalirsa 21:18 i donio trofej u Teksas.

Sa Tompsonom su u prvoj rundi eliminisani još Kajl Lauri, Si Džej Mekalum, Vesli Metjuz i Nik Jang, a posebno je razočarao Lauri sa svega devet poena.

Četvrtu godinu u nizu najbolji trojkaš lige je došao iz zapadne konferencije.

Srpski košarkaš Nikola Jokić takmičenje "Skills Challenge" na ovogodišnjem Ol-staru završio je u polufinalu, porazom od Kristapsa Porzingisa.

Jokić je ostao bez finala zbog neočekivano loših pasova, koji su ga koštali u nastavku poligona – promašio je sva tri pokušaja i Letonac je imao mnogo vremena za odlučujući šut.

Iako je Nikola sa osam i po metara pogodio trojku iz trka, Porzingisova lopta je prva prošla kroz obruč i on je dobio priliku da se za trofej bori sa Gordonom Hejvordom.

Igrač Njujork Niksa je u finalu odigrao fantastično, sve je pogodio iz prve i iz "Smuti king centra" nosi fantastičan trofej.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније