Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: F.R.

18. 12. 2016. 15:17 >> 16:19

ABA LIGA

Mornar poražen od Partizana

Košarkaši Mornara poraženi su danas u Beogradu od Partizana 90:85 (18:22, 21:22, 32:21 i 19:20), u utakmici 14. kola ABA lige.

To je deseti poraz barskog tima, a u debitantskoj sezoni upisao je i četiri trijumfa.

Beogradski tim do 11. trijumfa vodio je Vilijams Hačer sa 17, dok je Vanja Marinković dodao 14 poena.

U ekipi Mornara najbolji je bio Kamerun Tatum sa 20, dok je Vukota Pavić ubacio 13 koševa.

Utakmica se održala pred oko 4.500 gledalaca u ranom terminu. Partizan je igrao bez kapitena Novice Veličkovića, koji je bio u protokolu, ali nije ulazio u igru.

Ekipe su igrale ujednačeno, ali je Mornar krajem prve četvrtine poveo i vodio je do pred kraj treće. Gosti su lako probijali odbranu domaćih i predvođeni Tejtumom i Oktavijusom Elisom.

Partizan je krajem treće četvrtine zaigrao čvršće u napadu i bolje u odbrani, a počeo je i da pogađa, tako da je u posljednjem minutu treće četvrtine ponovo poveo, 66:65, a u četvrtoj je poveo i 71:65. Crno-bijeli su tako kompletirali seriju od 11:0.

Mornar je u posljednjoj dionici jedanput prišao na dva i jednom na tri poena razlike, ali je Partizan bio siguran i sačuvao je vođstvo.

Partizan je prvi put ove sezone igrao u gostujućoj garnituri dresova, odnosno u crnima, zato što je Mornar doputovao u bijelima. Klubovi u ABA ligi od ove sezone mogu da biraju u kojoj garnituri će igrati utakmice kod kuće.

Mornar će u narednom kolu, 27. decembra, ugostiti Cibonu.

Košarkaši Karpoša pobijedili su u Skoplju Krku sa 83:56, i tako zabilježili četvrti trijumf ove sezone.

Karpoš je ostao na posljednjem mjestu, a sada ima isti broj pobjeda kao MZT, Mornar i Mega. Krka ima pobjedu više i trenutno je 10. na tabeli.

Karpoš Sokole do pobjede je predvodio srpski internacionalac Dragan Labović sa 24 poena, dok je Zorak Vrkić postigao 19.

Krka je igrala bez svog najboljeg igrača Marka Lukovića, koji je propustio svoj drugi meč zbog povrede.

Niko u slovenačkoj ekipi nije postigao dvocifren broj poena. Žiga Dimec je dao devet poena, dok su još trojica igrača postigla po osam poena. Matic Rebec je imao učinak od osam poena, šest skokova i šest asistencija, ali i osam izgubljenih lopti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније