Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: B.V. [ reprezentacija.me ]

15. 12. 2016. 10:10 >> 09:47
4

SJEĆANJE NA MAJSTORA

Od Harisove smrti prošlo 16 godina

Prošlo je čak 16 godina kada je još uvijek nepoznati napadač 12. decembra 2000. godine ispalio dva hica u 26-godišnjeg igrača Partizana Harisa Brkića.

 

Samo tri dana kasnije, 15 decembra, bivši košarkaš podgoričke Budućnosti podlegao je povredama.

Haris je ubijen ispred službenog ulaza Hale “Pionir” u Beogradu. Bila je to njegova druga avantura u dresu Partizana nakon što je dres crno-bijelih nosio punih šest godina odakle je prešao u Budućnost.

Sa podgoričkim timom u sezoni 1999/2000 osvojio je titulu prvaka Jugoslavije a samo jedna sezona bila je dovoljna da osvoji srca navijača od kojih ga oni najvjerniji sigurno nikad neće zaboraviti.

Takođe, bio je poznat po svom čuvenom dvokoraku – takozvani “Harisov ulaz”.

Podijeljeno je bilo i mišljenje sudija o njegovom produženom koraku ali se na kraju ipak ustanovilo da nije u pitanju greška u koracima.

Te kobne noći, tim istim laganim elegantnim korakom kojim je na muke stavljao svoje protivnike, napustio je dvoranu, ali se u nju nikada nije vratio. Ne samo u “Pionir” već ni u dvoranu “Morača” koja je godinu dana bila njegov dom.

Njegove majstorije se i danas pamte.

“Kada bismo uhvatili ubicu, pitali bismo ga samo jedno – “Zašto?”. Zašto nam je upucao dijete? Šta je moglo da bude razlog? Za Harisa niko nikada nije imao ružnu riječ, bio je druželjubiv, svi su ga voljeli. Nikada nam nije palo na pamet da pokrećemo neku privatnu istragu, jer mi smo sitni, što da nas zavlače razni ljudi, pa nismo mi moćniji od države. I Partizan, takva institucija sa svojim uticajem, nije mogao ništa da sazna. Jedino što su nam iz policije rekli je da ubistvo najvjerovatnije nema veze sa novcem, jer da je tako, došlo bi se i do ubice”, kazao je jednom prilikom Harisov otac Ismet, u razgovoru za “Alo”.

Svakog ljeta krajem juna organizuje se turnir u Harisovu čast. Učesnici su klubovi za koje je on nastupao: Partizan, Borac, Bosna i Budućnost.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније