Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

22. 11. 2016. 19:30 >> 19:15
2

TANJEVIĆ O ŽRIJEBU

Možemo da se nadamo dobrom rezultatu

Nakon žrijeba za Eurobasket, crnogorski selektor Bogdan Tanjević kazao je da je zadovoljan grupom i da možemo da se nadamo dobrom rezultatu.

"Crveni" će na Evropskom prvenstvu naredne godine igrati u C grupi, sa Rumunijom, Hrvatskom, Češkom, Španijom i Mađarskom.

"Kao što sam rekao i uoči žrijeba svaka grupa je dobra ako se dobro spremimo. Najvažnije je da na okupljanju i pripremama budu svi igrači koji su na spisku i da pripreme odradimo kao i ovog ljeta. Moram da kažem da smo zadovoljni grupom koju smo dobili, iako su sve grupe jake i na šampionatu su sjajni timovi. Vjerujem da će igrati ostvariti napredak tokom klupske sezone i da će još bolji nego ovog ljeta, da dođu na pripreme nacionalnog tima", kazao je Tanjević koji je prisustvovao žrijebu u Istanbulu.

Naša selekcija će takmičenje početi 1. septembra, duel sa Španijom, koja je favorit grupe. Dan kasnije protivnik je Mađarska, 4. septembra na programu je duel protiv Hrvatske, a 5. i 7. septembra slijede okršaji protiv Češke i Rumunije.

"Prvi meč na prvenstvu igramo protiv Španije i to je duel u kojem ćemo pokušati da se predstavimo u najboljem izdanju i da probamo da iznenadimo. Za nas su svi mečevi u grupi odlučujući i nećemo se predati unaprijed nijednom protivniku. Naravno da postoje protivnici koji su na papiru jači od nas, ali to je jedna utakmica i mogući su svi ishodi. Vjerujem u kvalitet pojedinaca koje imamo, ali i kolektiva koji je najvažniji. Uz iskustvo od ove godine, kao i maksimalno zalaganje tokom priprema koje očekujem, te zajedništvo koje je evidentno i veliku želju koju imaju svi momci, možemo da se nadamo dobrom rezultatu", istakao je Tanjević.

Šampionat Evrope će se održati od 31. avgusta do 17. septembra sljedeće godine. Četiri prvoplasirane selekcije iz sve četiri grupe plasiraće se u drugu fazu takmičenja.

Za Crnu Goru je ovo treći nastup na kontinentalnim šampionatima, jer je prethodno učestvovala u Litvaniji 2011. i dvije godine kasnije u Sloveniji.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније