Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

04. 06. 2013. 18:17 >> 18:25

PROVJERA ZA EP

Košarkašice s Hrvatskom u Crikvenici

Crnogorska ženska košarkaška reprezentacija, u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje će se u Francuskoj održati od 15. do 30. juna, sjutra i u četvrtak odigraće kontrolne mečeve protiv Hrvatske u Crikvenici.

Nakon osvajanja prvog mjesta na turniru ''Trofej Beograda 2013'', na kojem su ostvarile dvije pobjede i doživjele jedan poraz, za izabranice Miodraga Baletića to će biti posljednje provjere pred drugi nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Za Jelenu Škerović i saigračice to će biti odlične provjere, jer je Hrvatska redovan učesnik velikih takmičenja i godinama u samom vrhu ženske evropske košarke. Prošle godine nastupila je i na Olimpijskim igrama u Londonu.

„Imali smo tri odlične provjere na turniru u Beogradu, na kojem smo loše startovali, što je bila posljedica činjenice da prije tog duela nijesmo imale prave provjere, dok smo protiv Kanade i Srbije, pokazale ono što nas krasi svih ovih godina, a to je velika borbenost i želja za pobjedom, što nam je donijelo i prvo mjesto. Zadovoljni smo izdanjima i rezultatima koje smo ostvarili u Beogradu, a osvajanje trofeja svakako nam uliva samopozdanje uoči nastavka priprema za šampionat u Francuskoj. U Crikvenici nas očekuju dva duela protiv Hrvatske i to će biti prave provjere, jer igramo protiv odlične reprezentacije i to na njihovom terenu. I ti mečevi će nam poslužiti za uigravanje i za ispravljanje određenih nedostataka koje smo uočili na turniru u Beogradu i vjerujem da ćemo nakon dva duela protiv Hrvatske, a potom i kratkog odmora koji ćemo dobiti po povratku u Crnu Goru, u završnom dijelu priprema na Cetinju podići formu na onaj nivo koji će nam garantovati da ćemo spremno dočekati 15. jun i početak šampionata“, kazala je Jelena Dubljević, koja je bila najbolji igrač i strijelac turnira ''Trofej Beograda 2013''.

Crna Gora i Hrvatska bile su rivali na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2011. Godine, ''crvene'' su ostvarile pobjedu u drugoj fazi (81:60) koju su završile kao pobjednice grupe, dok je Hrvatska slavila u meču za peto mjesto (73:59), čime je obezbijedila učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније