Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

03. 06. 2013. 22:21   >>  22:21

NEVJEROVATNIH 19 GODINA

VIDEO: Džejson Kid završio karijeru

NBA legenda Džejson Kid okončao je karijeru nakon 19 sezona provedenih na parketu.

Kid će ostati na drugom mjestu vječne liste kada su u pitanju asistencije i ukradene lopte, a biće i upamćen kao jedan od najboljih skakača među plejmejkerima u NBA ligi.

Bio je jedan od najuniverzalnijih igrača u istoriji, napravio je čak 107 tripl dablova u karijeri, drugi je asistent u istoriji (12.091), treći trojkaš (1.988), a 50. skakač (8.725, jedini bek u Top 50). Sa Dalas „Meveriksima“ osvojio je svoju jedinu NBA titulu, dok je dva puta bio olimpijski šampion u Sidneju i Pekingu.

Deset puta je učestvovao na Ol-staru, devet puta je biran u najbolju prvu ili drugu defanzivnu petorku lige, pet puta je bio u najboljoj petorci lige i pet puta najbolji asistent NBA lige.

Tokom karijere igrao je za Dalas Meverikse (2 puta), Finiks Sanse, Nju Džerzi Netse i Njujork Nikse, u čijem dresu se i penzionisao.

Osjetio je da je vrijeme da se povuče, istog dana kada i Grent Hil sa kojim je 1995. podijelio nagradu za najboljeg rukija sezone.

"Mislim da je pravo vrijeme. Bilo je ovo nevjerovatnih 19 godina. Želim da budem sposoban da učestvujem u aktivnostima svoje djece, a dugogodišnje igranje je ostavilo posljedice. Vrijeme je da nastavim dalje, možda da budem trener ili komentator", rekao je 40-godišnji Kid.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније