Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R.

23. 10. 2016. 09:06 >> 08:44
2

ZADOVOLJAN

Šćepanović: Bitno je da pobjeđujemo

Trener Budućnosti, Vlado Šćepanović ocijenio je, nakon sinoćnje pobjede u crnogorskom derbiju ABA lige, da nije bilo lako igrati poslije loše utakmice s Unikahom u Eurokupu.

Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su juče u Podgorici barski Mornar 85:68 (23:20, 27:22, 18:9 i 17:17), u utakmici šestog kola ABA lige. 

"Ponavljam se, ali je veoma teško pripremati ekipu kada imate utakmice svaka dva-tri dana. Praktično bez treninga, protiv ekipa koje dolaze veoma motivisane da odigraju sa nama. Čestitam timu Mornara na muškoj borbi, došli su da pobijede, ovo je i derbi crnogorske košarke. Nije bilo lako igrati poslije loše utakmice sa Unikahom. U prvom poluvremenu smo bili u minus fazi, ali smo potom došli do prije svega dobre odbrane. Bitno je da pobjeđujemo, prije svega zbog načina na koji to činimo, sa pravim karakterom, odnosom mojih igrača", rekao je Šćepanović.

Najbolji pojedinac na meču, Suad Šehović, koji je Baranima ubacio 23 poena, kazao je da su u drugom poluvremenu popravili ono što nije valjalo u meču Eurokupa s Unikahom.

"Bitna pobjeda, i ono što posebno raduje, u drugom poluvremenu smo popravili ono što nije valjalo u meču Eurokupa sa Unikahom, i u prvom dijelu susreta sa Mornarom kada smo dozvoljavali Baranima mnogo lakih poena. U nastavku je bilo mnogo drugačije, posebno u odbrani, ispoštovali smo dogovor iz svlačionice", rekao je Šehović.

Budućnost je upisala šesti trijumf i zadržala maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu regionalnog takmičenja, dok je Mornar doživio četvrti poraz, a u debitantskoj sezoni ostvario je i dva trijumfa.

Trener Mornara, Đorđije Pavićević rekao je da je utakmica otišla tokom kojim se nijesu nadali.

"U finišu prvog poluvremena nakon tajma auta, pri rezultatu 43:42, izgubili smo tri lopte, bili kažnjeni sa tri kontre, a onda i na startu treće četvrtine nijesmo iskoristili prazan hod Budućnosti, i jednostavno to je za nas bilo previše grešaka u meču sa ekipom kakva je Budućnost. Pokazalo se da je Budućnost zaboravila slabu utakmicu iz Eurokupa, da je ponovo na dobrom kolosjeku, što mi je takođe veoma drago",

Plejmejker barske ekipe, Marko Mijović kazao je da je Budućnost zasluženo slavila.

"Imali smo egal do kraja druge četvrtine i onda smo napravili nekoliko gluposti . Pokušali smo u drugom poluvremenu da nešto više uradimo, ali očigledno nijesmo imali ni snage. Treba što prije da zaboravimo ovaj meč i da se okrenemo treninzima", zaključio je Mijović.

Budućnost Voli će u sedmom kolu, 29. oktobra u Beogradu, igrati sa Partizanom, dok će Mornar dva dana kasnije u Baru ugostiti Crvenu zvezdu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније