Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: B.V. [ Sport klub ]

30. 09. 2016. 10:05 >> 09:45
1

RADONJIĆ OCJENJUJE

ABA liga jača, čekamo pojačanja

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić vjeruje da njegova ekipa, i pored značajnih promjena u timu, može da ponovi prošlosezonske rezultate.

 

Crnogorski stručnjak očekuje da će tim biti sve jači i bolji kako sezona bude odmicala, a nije isključio angažovanje doskorašnejg talentovanog beka Metalca Petra Rakićevića.

"Očekujem da ćemo biti jači tokom sezone. Smatram da možemo dovoljno jaki da osvojimo ABA ligu, a u Evroligi ćemo pokušati da nađemo svoje mjesto. Jadranska liga je ove sezone mnogo kvalitetnija u odnosu na prošlu. To je za nas izazov više", rekao je Radonjić.

Crveno-bijeli danas dočekuju MTZ iz Skoplja na startu regionalnog takmičenja, a Radonjić smatra da čak desetak ekipa ima najviše domete.

"ABA liga je značajno kvalitetnije u odnosu na prošlu. Ne samo zbog toga što su naši najveći konkurenti napravili odlične timove, već su to uradili i drugi. To će nam otežati posao, ali donosi zanimljivije takmičenje, sa velikim brojem dobrih utakmica".

Jedan od ciljeva kluba sa Malog Kalemegdana je da se onovo izbori plasman u Evroligu.

"Zadovoljstvo je apsolutno prisutno i raduje činjenica da smo u vrhu evropske košarke. Daćemo sve od sebe da tu i ostanemo, da izborimo da budemo dio najboljih ekipa Evrope, to nam je ambicija".

Radonjić je podvukao da je "optimalan datum za kompletiranje ekipe prošao", ali da neće žuriti sa pojačanjima. Jedan od potencijalnih novajlija je i Petar Rakićević.

"Ne treba da se vodi računa o tome "šta bi bilo kad bi bilo". Nadam se da će tim koji počne sezonu biti dobar, vjerujem u to, a o ostalom o tom potom. I kada dođu pojačanja, neće biti kratak period adaptacije. što se tiče Rakićevića svaki domaći igrač koji ima talenat i potencijal je dobrodošao. Za njega smatram da ima potencijal".

On je rekao i da je Zvezda imala listu želja, ali da značajan broj igrača nije želio da dođe u klub, neki zbog visokih zahtjeva, neki jer su imali bolje ponude, a neki jer su im želje bile veće.

"Sada je skraćeno tržište, možda imamo mogućnost da za manje novca uzmemo boljeg igrača, ali je potrebno povući najbolji mogući potez. Nema idealnog rješenja, takva je situacija sve vrijeme. Dobro je što imamo prostora", istakao je Radonjić i pozvao navijače da podrže ekipu.

Utakmica između Crvene zvezde i MZT Skoplja na programu je u petak u 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније