Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

07. 09. 2016. 21:11 >> 21:15
3

LAKŠE SE DIŠE

Tanjević: Sada smo na pola puta

Košarkaši Crne Gore su u sjajnoj košarkaškoj predstavi došli do pobjede protiv Gruzije, glavnog konkurenta u grupi, i širom otvorili vrata Eurobasketa.

Izabranci Bogdana Tanjevića ostvarili su treću pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u Turskoj, Izraelu, Rumuniji i Finskoj – "Crveni" su u derbiju kvalifikacione grupe F, u Tbilisiju savladali selekciju Gruzije sa 76:74.

Tanjević je veoma zadovoljan rezultatom jer ova pobjeda daje realne šanse da se ostvari primarni cilj ove generacije - plasman na Evropsko prvenstvo.

"Igrali smo dobru košarku u atmosferi velikog pritiskan pred publikom koja odlično poznaje igru, a u zemlji koja ima tradiciju košarke dužu od 50 godina. Igrali smo protiv tima koji je veoma kvalitentan, naročito pod košem i uspjeli da se spasimo od brejka kada je protivnik stekao dvocifrenu prednost. U drugo poluvrijeme smo ušli sa pristojnim zaostatkom što nam je dalo snagu da se vratimo, preokrenemo i na kraju dođemo do velike pobjede. Sada smo na pola puta i mnogo je lakše, makar 50 procenata nego uoči ovog duela. Očekuju nas dva nešto lakša duela u kojima ne bi trebalo da bude problema s obzirom na nivo igre i atmosfere koji imamo, a potom se okrećemo novom okršaju protiv Gruzije koju još jednom moramo pobijediti da bi bili prvi u grupi", kazao je selektor Tanjević, prenosi sajt KSCG.

Đurišić: Ovakve pobjede najslađe

Nemanja Đurišić, koji je postigao poene za pobjedu, kazao je da je ostvarena velika pobjeda.

"Bila je divna utakmica i divna atmosfera. Utakmicu smo završili na najbolji mogući način. Bili smo tim od početka utakmice i u igri nas je držalo zajedništvo. Na kraju smo uspjeli da prevagnemo sa dvije, tri trojke koje su bile mnogo važne. Imali smo dobar napad i odbranu i uz malo sreće smo slavili veliku pobjedu. Osjećamo veliko olakšanje. Ovo je nešto za šta smo se pripremali čitavog ljeta. Nakon dvije utakmice koje smo dobili sa velikom razlikom, ovaj meč je bio najvažniji. Uspjeli smo da dobijemo, nije bila laka utakmica, ali su upravo ovakve pobjede najslađe i kvalifikacije možemo mirno da privedemo kraju", rekao je Đurišić.

Petar Popović je kazao da pobjeda protiv Gruzije ekipi dosta znači.

"Znali smo da nas poslije prve dvije utakmice koje smo ubjedljivo dobili, čeka najozbiljniji protivnik u grupi. Bila je teška utakmica kao što smo očekivali. Lošije smo otvorili i dozvolili im da imaju dvocifrenu prednost. Ipak smo se podigli i kako je utakmica išla mi smo smanjivali zaostatak i utakmicu riješili u našu korist. Odlučila je naša svježina i to što smo bili spremniji od njih. Tokom cijele utakmice smo držali isti ritam, isti nivo igre, što oni nijesu mogli da isprate. Pobjeda nam dosta znači. Ušli smo u meč sa dosta samopouzdanja i bili spremni za ono što nas očekuje. Znali smo da će biti sjajna atmosfera i uživanje je bilo igrati pred ovakvom publikom. Pobjeda je slatka jer smo ih dobili pred njihovom publikom u sjajnoj atmosferi", kazao je bek Budućnost Volija.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније