Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

06. 09. 2016. 20:30 >> 20:21

MEČ SA GRUZIJOM ODLUČUJUĆI

Pobjeda otvara vrata Eurobasketa

Muška seniorska reprezentacija, u srijedu u 17 sati po našem vremenu, u Tbilisiju će igrati protiv Gruzije utakmicu trećeg kola grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će naredne godina biti održano u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji. Gruzija, kao i Crna Gora, ima maksimalan učinak u prva dva kola (pobjede protiv Slovačke i Albanije), pa će međusobni dueli odlučiti o prvom mjestu u grupi.

Poslije sjajnih izdanja i ubjedljivih pobjeda protiv Slovačke u Podgorici i Albanije u Tirani, izabranici Bogdana Tanjevića u odličnom raspoloženju dočekuju duel protiv glavnog konkurenta u borbi za prvo mjesto u grupi, svjesni činjenice da bi pobjeda u glavnom gradu Gruzije donijela veliki korak ka trećem učešću na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

I Gruzija je bila ubjedljiva u prva dva kola, a uz to će imati veliku podršku sa tribina dvorane u Tbilisiju čiji kapactitet je osam hiljada mjesta, pa je jasno da se može očekivati sjajna košarkaška predstava u derbiju kvalifikacione grupe F.

Najveća zvijezda u našoj selekciji, Nikola Vučević, ističe da treba biti oprezan pred sjutrašnji duel, jer Gruzija ima dosta iskusnih pojedinica u timu.

"Meč sa Gruzijom može da bude odlučujući u kvalifikacijama. Gruzija je odlična reprezentacija koja ima dosta iskusnih igrača. Neće biti lako pogotovo što igramo na njihovom terenu, pa će imati podršku publike. I mi i oni smo prve dvije utakmice pobijedili ubjedljivo, tako da će ova utakmica biti potpuno drugačija. Očekujem da će biti dosta tvrda", kazao je centar Orlanda.

Gruzija je bila učesnik posljednja tri Eurobasketa. Sjutra će imati veliku podršku sa tribina jer se očekuje rekordna posjeta na duelima nacionalnog tima i više od osam hiljada gledalaca u dvorani u Tbilisiju.

"Prednost Gruzije je što igra kod kuće i što će imati veliku podršku navijača. Za nas to može biti motivacija, da ih pobijedimo pred domaćom publikom. Dobra su ekipa, imaju iskusne igrače, igrače koji su igrali u NBA. Mi smo mlađi, moraćemo na energiju da pokušamo da ih pobijedimo i mislim da možemo to da uradimo. Nisu bolja ekipa od Slovenije, koju smo pobijedili u pripremama. Ako odigramo na nivou kako znamo, možemo da ih pobijedimo", rekao je Vučević, koji je u prva dva duela u kvalifikacijama imao prosjek od 15, 5 poena po meču.

Iako nakon duela u Tbilisiju našu reprezentaciju očekuju još tri okršaja do kraja kvalifikacija, jasno je da bi nova pobjeda širom otvorila vrata Eurobasketa koji će drugi put biti održan u četiri države i to u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji.

"Naša pobjeda bi nam mnogo pomogla da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Mislim da bi jedna pobjeda protiv njih mogla da nas vodi dalje. Bilo bi mi drago da to sjutra uradimo, ali ne treba da stvaramo pritisak, već da u meč uđemo maksimalno spremni, opušteni i da igramo svoju igru i možemo da dođemo do pobjede", zaključio je Vučević.

Za duel protiv glavnog konkurenta u borbi za prvo mjesto u grupi neizvjestan je nastup plejmejkera Nikole Ivanovića, koji je u duelu protiv Albanije u Tirani doživio povredu šake.

Na dan utakmice će biti poznato da li će novi igrač atinskog AEK-a biti na raspolaganju selektoru Bogdanu Tanjeviću.

Utakmica Gruzija – Crna Gora na programu je u srijedu od 19 sati po lokalnom, odnosno 17 sati po crnogorskom vremenu.

U prvom meču trećeg kola grupe F, od 18 sati će igrati Slovačka i Albanija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније