Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

07. 02. 2013. 22:25 >> 23:33

KUP KRALJA

Košarka: Barselona bolja od Reala, nakon dva produžetka

Barselona je nakon velike drame i čak dva produžetka, savladala Real (111:108) i prošla u polufinale Kupa Kralja. „Blaugrana“ se time revanširala „vječitom“ rivalu za poraz u prošlogodišnjem finalu.

Barsa je odlično otvorila meč i povela 25:18, ali je Real zaigrao bolje u odbrani i preokrenuo na 35:34. Madriđani, ipak, nijesu iskoristili period slabe igre rivala koji je dobio prvu poluvrijeme (49:46).

 U nastavku meča Pit Majkl je preuzeo igru Barselone na sebe i odveo Katalonce na plus 8 - 59:51. Međutim, u tim trenucima se razigrao Markus Sloter i održao Real u igri. Utakmicu je u produžetke odveo Ljulj (77:77). 

Katalonci su sjajno počeli produžetak i skoro riješili meč, pošto su povela 85:79, ali Serhio Rodriges i Ljulj vežu šest poena i donose novo vođstvo Realu - 86:85. Madriđani su u poslednji minut ušli sa košem prednosti, da bi novi produžetak Barsi donio Erazem Lorbek trojkom u posljednjoj sekundi za 93:93.

Izabranici Ćavija Paskvala su i drugi nastavak otvorili bolje, Lorbek i Majkl su pogodili za +4, ali je ponovo Ljulj spašavao Real. 22 sekunde prije kraja Majkl i Oleson donose 106:103 Barseloni, koja je sačuvala vođstvo u penal završnici.

Barselonu je do velike pobjede predvodio Pit Majkl sa 26 poena, dok je Ante Tomić dodao 20 uz 11 skokova. Lorbek je postigao 17 poena, Marselinjo Uertas 13, a po 11 Huan Karlos Navaro i Si Džej Volas.

Najbolji u Realu bio je Serhio Ljulj sa 23 poena, 18 je postigao Serhio Rodriges, po 17 su ubacili Džejsi Kerol i Nikola Mirotić, dok je Rudi Fernandes dodao 15 uz 7 skokova. 

Barselonu u polufinalu očekuje duel sa domaćinom turnira Kahom Laboral, koja je u drugom četvrfinalu lako izašla na kraj sa Saragosom ( 88:64).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније