Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

30. 05. 2016. 21:43   >>  21:40

BRŽI OD SIRENE

Maestro Spanulis donio titulu Olimpijakosu

Košarkaši Olimpijakosa osvojili su 12. titulu šampiona Grčke, pošto su u finalu savladali vječitog rivala Panatinaikos sa 3:1 u pobjedama. Tim iz Pireja slavio je u gostima sa 82:81 trojkom Vasilisa Spanulisa sekund prije kraja drugog produžetka. Tako se legendarni 36-godišnji Dimitris Dijamantidis oprostio od aktivnog igranja košarke porazom od najvećeg rivala.

U prvom poluvremenu viđen je izjednačen meč, a PAO je poslije 20 minuta vodio sa 35:31. Olimpijakos je furioznom igrom otvorio nastavak, napravio je seriju 19:4 i stekao 11 poena prednosti (50:39). Ipak, na krilima Papasa PAO se vratio u igru, pa je domaćin je početkom posljednje dionice ponovo preuzeo vođstvo.

U finišu je viđena drama - Agravanis je trojkom na dva minuta prije kraja donio plus 1 63:62, Gist je izjednačio sa linije slobodnih bacanja, a Dijamantidis je 18 sekundi prije kraja napravio korake i Olimpijakos je imao napad za pobjedu.

Spanulis je pokušao iz teške pozicije za tri, ali je promašio i meč je ušao u produžetak.

PAO je u prvom produžetku bio bliži pobjedi, pošto je Focis imao dva bacanja na 8 sekundi do kraja, pri vođstvu "zelenih" 70:68. Ubacio je samo drugo, a PAO je 4 sekunde prije kraja napravio faul na Heketu. Amerikanac je promašio oba bacanja, ali je lopta nekako stigla do Mancarisa koji je 1,1 sekundu prije kraja izjednačio na 71:71 i uveo meč u novi produžetak.

I u dodatnih pet minuta Panatinaikos je bio bliži pobjedi, ali je ponovo Spanulis pokazao klasu. Sekund prije kraja ubacio je trojku preko Dijamantidisa i donio titulu Olimpijakosu.

Meč je završio sa 25 poena i 6 asistencija, 14 je ubacio Hanter, a po 13 su dodali Mancaris i Papanikolau. Kod domaćina, Papas je ubacio 16, Dijamantidis 15 uz 6 skokova i 6 asistencija, a Kalates 12.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније