Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

B.V.

14. 04. 2016. 08:18   >>  08:11 2

NOVI REKORD

Brajant na oproštaju ubacio 60 poena!

Kobi Brajant je sinoć odigrao posljednje minute u bogatoj NBA karijeri. Kraj je bio po ugledu na najbolje filmove Holivuda. Brajant je na oproštaju ubacio nevjerovatnih 60 poena, pomogavši svom timu da savlada Jutu 101-96. To je bio kraj 20-godišnje karijere u kojoj je “crna mamba” osvojila pet šampionskih prstenova.

 

Brajant je ubacio čak 23 poena u posljednjoj četvrtini, ubacivši 50 ili više koševa prvi put od februara 2009, i tako pomogao Lejkersima da stignu 15 poena minusa u najgoroj sezoni u istoriji tog tima.

“Ne mogu da vjerujem da se ovo desilo. I dalje sam šokiran”, kazao je skromno Kobi nakon meča.

Publika u Stejpls Centru je bila oduševljena kada je Kobi ubacio trojku na 59 sekundi do kraja. Pogodio je još jednu na 31 sekundu prije kraja za vođstvo svog tima 97:96. Završio je meč asistencijom, i sa parketa otišao u legendu na 4,1 sekundu do kraja, kada je publika ušla u trans.

“Savršen kraj bi bio das am osvojio prvenstvo. Ali noćas sam dao svoj maksimum. Dobro sam se osjećao, i uradio veliku stvar posljednji put”, kazao je Brajant, koji je u Lejkerse došao davne 1996. pravo iz srednje škole.

Sinoć je odigrao 42 minuta, šutnuo je najviše puta u karijeri čak 50, a njegovi timski drugovi su pokušavali da mu namjeste poene u gotovo svakom posjedu.  Imao je po četiri skoka i asistenciju.

Kobi je sinoć postavio novi rekord postavši najstariji igrač koji je ubacio više od 50 poena na jednoj NBA utakmici.

“Nije me iznenadio njegov oproštaj. Šezdeset poena nije iznenađenje, znao sam da to može”, kazao je trener Lejkersa, Bajron Skot koji je igrao s Kobijem u njegovoj ruki sezoni.

Čitavo veče u Los Anđelesu bilo je posvećeno Brajantu, koji se povukao nakon 20 godina, pet šampionata i 18 Ol-star utakmica. Brajant je tek pet igrač koji je proveo toliko vremena u NBA ligi, a prvi u istoriji koji je dvije decenije igrao za samo jedan tim.

                                       

Na kraju utakmice kratko se obratio navijačima.

“Najbitnije je što smo uvijek bili zajedno. Bićete u mom srcu zauvjek i stvarno iskreno cijenim vašu podršku. Hvala vam iz sveg srca, volim vas”, kazao je Brajant koji je na 1.346 utakmica u karijeri ubacio 33.643 poena.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније