Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

14. 05. 2013. 15:57 >> 15:57

DEMANTI

Ivković: Igrači nijesu odbili poziv

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković demantovao je pisanja stranih medija da su četiri igrača odbila poziv za nastup na Evropsko prvenstvo u Sloveniji i istakao da je obavio razgovore sa potencijalnim reprezentativcima.

"Čudi me da strana sredstva informisanja brinu o sastavu srpske reprezentacije za Evropski šampionat i to u trenutku kada još uvek nijesmo saopštili ni spisak kandidata za nacionalni tim. Mi se trenutno nalazimo u fazi praćenja igrača, a srećna je okolnost što imamo vremena da posjetimo potencijalne reprezentativce u klubovima, u kojima trenutno igraju i da direktno razgovaramo sa njima", rekao je Ivković za zvaničan sajt Košarkaškog saveza Srbije.

On je istako da su razgovori u Moskvi i Istanbulu sa igračima bili kvalitetni i otvoreni, ali da tokom tih razgovora nijednom nije postavljeno pitanje da li neko želi da igra za reprezentaciju Srbije, jer je, kako je kazao, igranje za srpski nacionalni tim nešto što se podrazumijeva i predstavlja veliku čast za svakog sportistu.

"Siguran sam da je to velika želja svakog našeg potencijalnog reprezentativca. Razgovarali smo o njihovim profesionalnom statusu u klubovima, jer je jako bitno da igrači kada dođu na pripreme imaju riješeno to pitanje. Druga tema razgovora bila je njihova trenutna igračka forma i zajednički smo napravili kraću analizu trenutne situacije i mogućnosti da se ona unaprijedi. Takođe, razgovarali smo i o njihovom zdravstvenom stanju, pošto su sezone izuzetno duge i naporne", kazao je srpski selektor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније