Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

11. 03. 2016. 09:03 >> 08:48

NBA

Lebron se pobjedom oprostio od Kobija

Košarkaši San Antonija pobijedili su na svom terenu Čikago sa 109:101 i tako poboljšali istorijski početak sezone, iako ekipu takvi rekordi ne zanimaju mnogo, dok je u Los Anđelesu publika posljednji put gledala duel Kobija Brajanta i Lebrona Džejmsa.

 

San Antonio su do rekordne 31. uzastopne pobjede kod kuće predvodili Kavaj Leonard sa 29 poena i Lamarkus Oldrižd sa 26 poena i 10 skokova. Toni Parker dodao je 20 poena i 12 asistencija za 40. uzastopni trijumf Spursa.

"Mamuze" sada imaju učinak od 55 pobjeda i deset poraza, što im je najbolji početak sezone ikad, a produžili su i seriju pobjeda kod kuće.

"Jeste ovo rekordna sezona, ali to ništa ne znači ako ne odemo do samog kraja", rekao je Parker poslije meča.

 

Čikago je igrao bez Džimija Batlera, Žoakima Noe i Kamerona Berstoua, ali je imao šansu da prekine seriju San Antonija, pošto je sredinom posljednje četvrtine imao samo šest poena zaostatka, ali nije imao snage za preokret, pošto je rivalu dozvolio nekoliko lakih poena.

"Ne bih rekao da smo bili na posjed od pobede, nego na dva posjeda. U odbrani smo im dozvoljavali da priđu košu, a nekada nismo dobro zagrađivali, tako da smo im dozvoljavali otvorene šuteve. Komunikacija je bila ključna tokom cele sezone, a večeras je nismo imali", rekao je igrač Čikaga Derik Rouz.

On i Pau Gasol postigli su po 21 poen za Bulse, dok je Ituan Mur postigao 20 poena.

Klivlend je u Los Andjelesu pobijedio Lejkerse sa 120:108, ali je utakmicu obilježio posljednji duel na terenu Kobija Brajanta i Lebrona Džejmsa.

 

Brajant je utakmicu završio sa 26 poena, uz šut iz igre 11/26. On je tokom utakmice ignorisao bol u povrijeđenom ramenu da ne bi propustio 22. duel sa Džejmsom na terenima NBA, ali nijednom u plej-ofu.

Njih dvojica su se prije utakmice zagrlili i popričali, a tokom utakmice su nekoliko puta prikazali svoje prepoznatljive poteze.

Džejms je utakmicu završio sa 24 poena, sedam asistencija i pet skokova, a najefikasniji u Klivlendu bio je Kajri Irving sa 26 poena i devet skokova.

Denver je na svom terenu pobijedio Feniks sa 116:98 i tako ostvario treći uzastopni trijumf. Nagetse su predvodile novajlije iz inostranstva: Kongoanac Entoni Mudijej sa 30 poena i Srbin Nikola Jokić sa 18 poena i 10 skokova.

Mudijeju je ovo bio rekordni učinak u kratkom toku karijere.

"Ne plaši se važnih trenutaka, niti šanse koja mu je pružena. Može da igra. Emanuel i Jokić su postizali važne poene u kontinuitetu. Nijesu paničili", rekao je posle meča trener Denvera Majkl Meloun.

Za Denver je posle devet utakmica zaigrao Jusuf Nurkić. Ovaj bosanskohercegovački centar propustio je prve 33 utakmice sezone zbog povrede, ali u poslednje vrijeme ga trener nije uvodio u igru. Sinoć je za četiri minuta u igri imao učinak od dva poena, dvije ukradene lopte i tri skoka.

U Feniksu je takodje jedan "ruki" bio najefikasniji, Devin Buker sa 35 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније