Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

RTCG, Mina

24. 02. 2016. 21:59 >> 21:47
11

ZAKOMPLIKOVALE SITUACIJU

Poraz košarkašica u Mančesteru

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Mančesteru od Velike Britanije 71:67 (17:23, 16:12, 15:19 i 23:13), u utakmici četvrtog kola C grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će 2017. godine biti odigrano u Češkoj.

To je drugi uzastopni poraz crnogorskih košarkašica u kvalifikacijama, nakon startnih trijumfa Velike Britanije 78:64 i Albanije 99:39. Poražene su i od Italije, u prošlom kolu, 57:56.

Velika Britanija je upisala drugi trijumf, nakon što je slavila i protiv Albanije 122:36.

Večerašnjim porazom, "crvene" su zakomplikovale situaciju u borbi za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, jer se i Velika Britanija vratila u trku za jedno od prva dva mjesta u grupi.

Crnogorske košarkašice u većem dijelu meča u Mančesteru bile su u vođstvu, a u 32. minutu imala je dvocifrenu prednost (58:48), koju je prokockala kao i u duelu protiv Italije.

Nastavak meča pripao je domaćinu, koji je serijom 11:0 uspio da preokrene rezultat i dođe do vođstva (59:58).

Poenima Ive Perovanović selekcije Crne Gore ponovo je stekla prednost (60:59), ali je domaćin novom serijom od 5:0 ponovo došao do vođstva (64:60), koje je u posljednjem minutu uvećao na sedam poena (69:62) i riješilo pitanje pobjednika.

Najzaslužnija za trijumf domaćina bila je Džona Lidhem sa 28 poena, dok je Ela Klark meč završila sa 15, uz 12 uhvaćenih lopti.

Jelena Dubljević je bila najefikasnija u našoj selekciji sa 22 poena, a imala je i 10 skokova, dok je Iva Perovanović meč završila sa 14 poena i devet uhvaćenih lopti. Milica Jovanović je meč završila sa osam, dok je Anđelika Danijel Robinson upisala po šest poena i skokova.

U drugom meču te grupe Italija je pobijedila Albaniju 86:40.

"Crvene" naredni meč igraju 19. novembra u gostima protiv Albanije. Četiri dana kasnije u Podgoricu stiže Italija u duelu koji će biti odlučujući u borbi za plasman na Eurobasket.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније