Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

02. 05. 2013. 10:25 >> 11:31

NBA

Hjuston i Boston još u igri

Košarkaši Boston Seltiksa savladali su Njujork Nikse u gostima sa 92:86 i tako su smanjili na 3-2 u pobjedama u prvoj rundi NBA plej-ofa.

Isto su učinili i Hjuston Roketsi pobjedom u Oklahomi nad Tanderom sa 107:100, dok je Indijana povela sa 3-2 u pobjedama pošto je na svom parketu bila bolja od Atlante 106:83.

U trijumfu Hjustona fantastičan je bio Džejms Harden sa 31 poenom, 8 skokova, 3 asistencije i samo 3 izgubljene lopte. 

Omer Ašik imao je 21 poen i 11 skokova, Fransisko Garsija upisao je 18, a Patri Beverli je odlično zamjenio i dalje povrijeđenog Lina sa 14 poena i 8 skokova. 

Tanderu nije pomogao ni sjajni Kevin Djurent sa 36 poena i po 7 skokova i asistencija. U odsustvu Vestbruka koji neće igrati do kraja sezone, istakli su se Redži Džekson sa 20 poena i Serž Ibaka sa 14 poena i 9 skokova.

Seltiksi su iznenadili Njujork u Medison Skver Gardenu – Džef Grin ubacio je 18 poena, Bas i Teri upisali su po 17, Pol Pirs 16 poena, a briljirao je Kevin Garnet sa 16 poena, 18 skokova i 5 asistencija. 

Nikse je predvodio Karmelo Entoni sa 22 poena, Felton je imao 21 poen, 6 skokova i 4 asistencije, Smit je dao 14, a Šampert 12 poena. 

Njujork nije pobijedio u plej-of seriji još od 2000. godine i vidjećemo može li Boston da postane prvi NBA tim koji je preokrenuo poslije zaostatka od 3-0 u pobjedama.

Dejvid Vest vodio je Indijanu do pobjede sa 24 poena, Pol Džordž imao je 21 poen, 10 skokova i 5 asistencija, Hibert je postigao 18 poena, a Džordž Hil je upisao 15 poena i 10 asistencija. 

Za Hokse su Horford i Smit ubacili po 14 poena, dok je Devin Heris imao 13. Ipak, šesti meč igra se u Atlanti, u kojoj Pejsersi imaju 13 poraza u nizu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније