Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

01. 05. 2013. 09:22   >>  09:22

NBA PLEJ OF

Denver smanjio, Memfis preokrenuo

Dener je smanjio prednost Golden Stejta i sada je 3:2 u seriji za Voriorse, Memfis se vrtatio pobjedom i sada vodi 3:2 protiv Klipersa.

Denver je produžio nadu u prolaz dalje, pobijedivši u petom meču 107:100. Vodio je tokom čitavog meča, imali su slabiji procenat šuta od rivala, ali i manje grešaka i više skokova. Ključ pobjede bilo je zaustavljanje najboljeg igrača gostiju Stivena Karija, koji je igrao pod povredom. Domaći su to iskoristili, faulirajući Karija kad god su stigli.

Igudala je pobedničku ekipu predvodio sa 25 poena i 12 skokova, Taj Loson je uz 19 poena imao i 10 asistencija, a "dabl dabl" je ostvario i Farid, sa 13 poena i 10 uhvaćenih lopti poslije promašaja. Harison Barns je predvodio goste sa 23 poena i devet skokova, dok je Stiven Kari meč završio sa 15 poena, uz jednu pogodođenu trojku iz sedam pokušaja.

Ipak, Voriorsi se vraćaju u svoju "Orakl arenu", već sjutra imaće meč loptu kod kuće.

 

Klipersi više ne djeluju tako sigurno nakon što su poveli sa 2:0 u seriji, Memfis je iskoristio povredu Blejka Grifina i slavio u Los Anđelesu 93:103. Grizliji su u naletu, ostarili su tri vezane pobjede, a meč lotu imaju kod kuće. Posao im olakšava i odsustvo Blejka Girifina, koji je sinoć pogoršao povredu članka.  

U pobjedničkoj ekipi istakao se Zek Rendolf,  koji je 10 od 25 poena ubacio u posljednjoj četvrtini i prelomio meč. Pored njega, odličan je bio i Majk Konli sa 20 poena, dok je  kod Klipersa Kris Pol bio ubjedljivo najbolji pojedinac, upisavši 35 poena, ali nije moga sam.

Klipersi će pokušati da uzvrate, ali Memfis ima šansu u petak kod kuće sa se plasiraju u polufinale i izbore sudar sa najverovatnije Oklahomom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније