Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

29. 04. 2013. 13:13 >> 14:20
2

INTERVJU

Vučević: Plasman na SP bio bi veliki uspjeh

Za košarkašku reprezentaciju Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Sloveniji veliki uspjeh bio bi osvajanje mjesta koje vodi na Svjetsko prvenstvo koji će biti igrano u Španiji, kazao je centar Orlanda Nikola Vučević.

Nastup u Španiji sa EP u Sloveniji obezbijediće pet prvoplasiranih reprezentacija.

Vučević je kazao da je još rano govoriti o dometu crnogorske reprezentacije na EP u Sloveniji i da će se više znati nakon okupljanja reprezentativaca.

"Još je rano pričati o tome koji je domet reprezentacije, više ćemo znati tome kada se okupimo i počnemo sa pripremama. Sigurno bi veliki uspjeh bio da se osvoji jedno od mjesta koje vodi na SP", rekao je Vučević agenciji MINA.

On je kazao da će na EP igrati mnogo dobrih reprezentacija koje sanjaju medalju.

"Mi treba da damo sve od sebe da postignemo što bolji rezultat", rekao je Vučević.

On je odgovarajući na pitanje ko su favoriti za medalje kazao da sve zavisi od toga hoće li se svi najbolji igrači odazvati pozivu da nastupe za reprezentaciju.

Vučević je komentarišući ocjene stručnjaka da sa Nikolom Pekovićem čini najbolji evropski centarski tandem kazao da smatra da su Španci Pao i Mark Gasol bolji.

"Španci sa braćom Gasol imaju najbolji evropski centarski tandem. Zajedno su več osvajali mnoge medalje, a mi tek počinjemo da se dokazujemo", rekao je Vučević.

On je kazao da nije imao priliku puno da gleda utakmice Reala, ali da smatra da Nikola Mirotić ima kvalitet za NBA ligu.

"Po onome što sam vidio i čitao, sigurno je da ima kvalitet da igra u najjačoj ligi na svijetu", rekao je Vučević.

On je, komentarišući ćinjenicu da bi Mirotić ukoliko dobije priliku u Čikagu bio četvrti crnogorski košarkaš u NBA ligi, kazao da to pokazuje da u Crnoj Gori i na prostorima bivše SFR Jugoslavje ima mnogo potencijala i talentovane djece za košarku. 

"Moramo priznati da kod nas ne postoje optimalni uslovi, osim do jednog uzrasta, za formiranje mladih igrača. Perspektiva svakako postoji, ali pravi rezultati se mogu ocekivati ukoliko stvorimo uslove koji su potrebni da bi se mladi igraci afirmisali na pravi nacin".

On smatra da bi Mirotić, ukoliko bi se odlučio da odustane od nastupa za Španiju, mnogo pomogao crnogorskoj reprezentaciji.

"Značio bi sigurno, on je dobar igrač koji bi nam puno pomogao", rekao je Vučević.

On je kazao da je ligaški dio NBA sezone za njega bio veoma uspješan.

"Dobio sam minutažu i od početka je iskoristio. Posebno mi je drago što sam bio konstantan i kako je sezona odmicala igrao sve bolje", kazao je Vučević.

On smatra da je Majami favorit za šampiuonski prsten.

“Najbolja su ekipa, a i igraju odlicno u plej-ofu”, rekao je Vučević.

Komentarišući rezultat Orlanda, Vučević je kazao da vjeruje da će Orlando ta ekipa iz godine u godinu biti sve bolja ekipa.

“Imamo dosta mladih igraca i svi ćemo napredovati kako budemo postajali iskusniji kroz utakmice”, rekao je Vučević.

Crnogorski reprezentativac regularni dio NBA lige završio je kao drugi najbolji skakač.

Vučević je prosječno imao 11,9 skokova po utakmici, a postizao je i 13,1 poen, uz procenat šuta od 51.9 odsto.

Imao je i 46 dabl-dablova, po čemu je treći u ligi.

Vučević je imao i skoro dvije asistencije u prosjeku (1,9), kao i jednu blokadu i 0,8 ukradenih lopti.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније