Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Kosarka.me ]

03. 10. 2015. 14:14 >> 14:04
4

1. KOLO ABA LIGE

Sead najboji strijelac, Nikolić u idealnom timu

Prvo kolo ABA lige kompletirano je sinoć, a crnogorski košarkaši imali su veoma zapažene učinke.

Najbolji je bio povratnik u Budućnost nakon pet godina, Bjelopoljac Sead Šehović, koji je u pobjedi "plavih" protiv Krke (81:65) sakupio 28 indeksnih poena (samo poen manje od MVP-ja kola Zagorca), zahvaljujući učinku od 22 koša (najviše u prvom kolu, zajedno sa saigračem Dragićevićem) i po 7 skokova i asistencija.

U najboljoj petorci kola našao se i krilni centar Mega Leksa, Danilo Nikolić (Mega poražena od Crvene zvezde 76:70). Bivši košarkaš Lovćena je perfektno šutirao (3/3 za dva, 3/3 za tri, 17 poena), a imao je i 8 skokova i indeks 26.

Na debiju Sutjeske u ABA ligi, u tijesnom porazu od Tajfuna (71:68) odličan je bio Radosav Spasojević. "Četvorka" Nikšićana je ostvarila indeks 24, jer je postigla 16 poena i 5 skokova.

Suadov brat, Sead Šehović, je Krki dao 16 poena (indeks 18), a u Budućnosti su se od naših igrača u strijelce upisali još Subotić (6), Čarapić (3) i Baćović (2). Amerikanac sa crnogorksim pasošem, Omar Kuk, nije probacio loptu korz mrežicu, ali je zato saigrače uposlio 9 puta.

Sutjeska se do samog kraja borila za pobjedu u Sloveniji, a za to velike zasluge idu Nemanji Vranješu, koji je bio autor 20 poena i 5 skokova (indeks 16). Zapažen u redovima ekipe iz grada pod Trebjesom bio je Pavlićević sa 12 pogodaka, a pored svog imena poene su upisali još Ćalasan i Žižić (po 2).

Nikola Ivanović je na zvaničnom debiju u dresu Mege zabilježio 8 poena i 4 asistencije, ali se i povrijedio (pauziraće 10-ak dana), dok je Miloš Komatina bio odličan u porazu Igokee od Cedevite (67:56), sa 11 poena i 9 uhvaćenih lopti (indeks 14).

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније