Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ B92 ]

26. 08. 2015. 12:24   >>  12:14 1

GRBOVIĆ ZABRINUT

Partizanu prijeti nestanak

Nekadašnji kapiten Košarkaškog kluba Partizan,Goran Grbović tvrdi da je njegov bivši klub na ivici bankrota, i da mu prijeti nestanak.

 

Bivši prvak Evrope je u velikim finansijskim dugovima, a zbog nemogućnosti da se izbori sa problemima ostavku je podnio predsjednik Predrag Danilović.

"Teško mi je pao odlazak Danilovića, ali Partizan ide u susret još većem iskušenju. Klubu realno preti bankrot i, ako se nešto ne uradi ili desi u narednih pet, šest dana, biće kasno i za sponzore, izbor predsjednika", rekao je Grbović "za Sport".

Poslije povlačenja Predraga Danilovića, formirana je takozvana Radna komisija, koja će predsjedavati klubom do sazivanja nove Izborne skupštine.

"Moraju ekspresno do pravog rješenja, inače odosmo u bankrot, pa neće više ni biti važno ko je predsjednik, a trener. Ma, prestaćemo da postojimo u osnovnom obliku, kako je klub poznat od formiranja 1945. A to bi značilo gubljenje originalnosti. Mi poslije možemo da pravimo na takvim "ruševinama" novi klub, ali to neće biti onaj stari KK Partizan. Ne znam kako će ta formirana radna grupa sa se izbori sa problemima, jer je potrebno ekstra brzo i kvalitetno rješenje", nema dilemu Grbović.

Grbović tvrdi da Partizan svakog trenutka može bili blokiran zbog dugovanja bivšim igračima i državi.

Vujošević držao "političku katedru"

Partizan je do prije nekoliko godina dominirao regionalnom košarkom, igrao Fajnal-for Evrolige, a sada je na ivici provalije.

"Klub mora da se otvori prema realnosti, pa i politici, ne smije da bude zatvoren (sistem), izložen riziku, prijetnjama, nikada bliže ivici provalije. Imamo nekontrolisane dugove, a u sportu nema prošlosti, samo sadašnjost i budućnost. Zato, da pustimo bogatu klupsku istoriju, ne niz vodu, ali zna se gdje joj je mjesto, u vitrinama. Mora da se živi po principima surove ekonomije. A po trenutnom finansijskom stanju u klubu, nijesmo imali uspješan i pametan Upravni odbor, neophodne su pod hitno promjene. A Partizan je jedino važan, niko od nas nije veći od kluba, šta god da je bilo ko od nas u nekom trenutku uradio, svi možemo da odemo. Zna se ko jedini ostaje - klub, a u velikoj je opasnosti", bez uvijanja kaže Grbović.

On dodaje da nema vremena za čekanje.

“Potrebne su dovoljno hrabre osobe, mudre i sa dovoljno ljubavi prema Partizanu, da se krene novim putem. Da li će to biti sa Duletom Vujoševićem, koji trenutno "matematički", nema ugovor i nije trener, ili bez njega, stvar je nove postave, to je već dio i nove strategije. Ali, da tapkamo u mjestu, to je već veliki luksuz ", dodaje Grbović.

Posljednjih godina trener Duško Vujošević je za probleme u klubu uglavnom optuživao spoljne faktore, prije svega državne čelnike.

"Sve ono što je Danilović rekao na Skupštini, a glavno i ponovio u susretu sa medijima, teško sam podnio. Jer, sve je istina, ali nije lako podnijeti kada od njega čuješ da ne može više da pomogne, da ide i zbog narušenih odnosa, zloupotreba kluba kao političkog subjekta. Bio je to čin velikog čovjeka, ali treba to izdržati. Nije valjalo što smo zatvoreni za javnost, takvi smo i dalje. A imali smo šansu prije pet godina da bude drugačije, ali je ispuštena. Onda je prije tri godine počela "politička katedra". Pa, ne možeš da prozivaš državu, a Partizan je državni klub. Ali, Dule (Vujošević) je takav, tako funkcioniše. Kriv je Upravni odbor što mu je dozvolio", zaključio je Grbović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније