Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

24. 04. 2013. 09:18 >> 09:18

NBA PLEJ OF

Majami i Njujork po planu

Njujork i Majami, kao što se i očekivalo, duplirali prednost na startu plej ofa, Golden Stejt iznenadio Denver.

Majami protiv Baksa je još jednom potvrdio razliku u kvalitetu. Baksi su bili blizu u nekoliko navrata, ali u posljednjoj dionici Majami je dodao gas i riješio utakmicu u svoju korist. Lebron Džejms je prekinuo seriju od 22 meča u nizu u doigravanju u kojima je postigao 20 i više koševa, upisavši 19.

I Njujork je nastavio po planu, još jedna pobjeda protiv Bostona, a navijači mogi da budu zadovoljni i prikazanom igrom, a ne samo rezultatom. Odbrana je bila ključ uspjeha u drugoj utakmici. U prvoj utakmici Seltiksi su u posljednjoj četvrtini ubacili samo osam poena, a sada se njihova ofanziva raspala još ranije, u čitavom drugom poluvremenu ubacili su svega 23.

Kod Niksa najbolji je opet bio Karmelo Entoni sa 34 poena. S druge strane, Garnet je upisao 12 poena uz 11 skokova. Boston nikada nije pametno otpisivati, ali nijesu pogodili ni 40 odsto šuteva, izgubili su skok, čini se da je eliminacija ovakvih Niksa bez Ronda nemoguća misija.

Za iznenađenje se pobrinuo Golden Stejt u "revolveraškom" obračunu u "Pepsi centru". Voriorsi nijesu pali kako se očekivalo poslije poraza u posljednjoj sekundi na otvaranju serije. Oba tima su bila oslabljena, Džordž Karl nije mogao da računa na Farida, ali je na drugoj strani izostao Dejvid Li.

Raspucali su se igrači Golden Stejta, 65 odsto šuteva su pogodili. Stiven Kari je sa 30 poena i 13 asistencija bio najbolji akter meča, a još tri njegova saigrača su postigla preko 20 poena. Ovo je prvi put da Nagetsi ove godine prime 130 poena, gosti su pogađali sa svih pozcija, ubacili su čak 14 trojki iz 25 pokušaja.

Sada ih očekuju dva meča u sjevernoj Kaliforniji, gdje će Voriorsi, na krilima ovog trijumfa, pokušati da iskoriste prednost domaćeg terna i steknu prednost od dvije pobjede razlike.

Rezultati:

Majami - Milvoki 98:86 (2:0)

Njujork - Boston 87:71 (2:0)

Denver - Golden Stejt 117:131 (1:1)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније