Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

kscg.me

12. 08. 2015. 20:39   >>  21:47 4

EP LITVANIJA

Kadeti bez četvrtfinala, ostaju u A diviziji

Crnogorska kadetska košarkaška reprezentacija nije uspjela da izbori plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina u Kaunasu (Litvanija) – izabranici Dušana Dubljevića u posljednjem kolu druge faze poraženi su od Srbije 78:64 (13:23, 22:16, 15:18, 28:7).

Crna Gora je, ipak, obezbijedila opstanak u elitnom rangu evropske košarke – sa najboljim učinkom od četiri tima koja su završila takmičenje u drugoj fazi (među osam najboljih nijesu se plasirali ni Engleska, Grčka i Hrvatska), ''crveni'' su za protivnika u prvom meču razigavanja za opstanak dobili Rusiju, koja je samo formalni učesnik šampionata, jer je FIBA suspendovala sve selekcije najveće zemlje na svijetu zbog problema u nacionalnom savezu. Naša reprezentacija će tako, službenim rezultatom 20:0 ostvariti pobjedu protiv Rusije i uslijediće borba za plasman od devetog do 12. mjesta na šampionatu u Litvaniji.

U duelu protiv Srbije, ''crveni'' su vodili 35 minuta, nekoliko puta imali i dvocifrenu prednost, ali je loše izdanje u finišu, protivnik iskoristio da ostvari ubjedljivu pobjedu 78:64 (13:23, 22:16, 15:18, 28:7) u posljednjem kolu druge faze šampionata u Kaunasu.

Opstanak u A diviziji je, ipak, obezbijeđen, jer će Crna Gora biti najbolja od ekipa koje iz glavne faze nijesu izborile plasman u četvrtfinale (među osam najboljih nijesu se plasirale ni Engleska, Grčka i Hrvatska).

Andrija Slavković i drugovi će tako za protivnika u prvom meču razigravanja za opstanak dobiti najgori od timova koji su prvu fazu završili na četvrtom mjestu u grupi. Posljednje mjesto u toj grupi ekipa zauzima Rusija, koja je samo formalno učesnik šampionata, jer je FIBA suspendovala sve selekcije ove zemlje zbog problema u nacionalnom savezu.

Tako će Crna Gora, kao i šest prethodnih "rivala" Rusije slaviti službenim rezultatom 20:0, nakon čega slijedi borba za plasman od devetog do 12. mjesta.

Duel sa Srbijom je riješen u posljednja četiri minuta. "Crveni" su čuvali prednost sve do tada, da bi "orlići" serijom 14:0 preokrenuli na 74:62 i sve riješili minut i 21 sekundu prije kraja.

U redovima naše selekcije najbolji je bio Marko Simonović sa 19 poena i 10 skokova, a dvocifren učinak su imali i Andrija Slavković (15) i Igor Drobnjak (13).

Srbiju je do pobjede predvodio Andrija Marjanović sa 30 poena.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније