Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

23. 04. 2013. 10:01   >>  10:34

RASIZAM NA STADIONU

Juventus da plati 30 hiljada

Juventus je kažnjen sa 30 hiljada eura zbog rasističkih ispada njegovih navijača tokom derbija sa Milanom, koji je završen 1:0 u korist "bjanko nera".

Na meti navijača još jednom se našao Kevin Princ Boateng, kome su tifoze "Stare dame" upućivali majmunske krike. Već na zagrijavanju pred početak meča, grupa navijača je vrijeđala vezistu Milana, na šta je on odgovorio stavljajući prst na usta.

Navijači su razvili transparent na kome je pisalo „Ne rasizmu, da skakanju“ i koji predstavlja nastavak prethodnog transparenta upućenog Mariju Baloteliju koji glasi: „Ako skačeš, Baloteli umire“.

Uvrede navijača su prestale tek, kada je to spiker na stadionu tražio od njih.  Zvaničnici Serije A bili su ponovo bez milosti, jer su rasistički ispadi u Torinu postali sve češći.

Boateng se našao u žiži javnosti kada je napustio teren na prijateljskom meču protiv Pro Patrie, takođe zbog vrijeđanja sa tribina. Nakon toga, bio je gost Ujedinjenih nacija i FIFA na seminarima protiv rasizma.

"Rasisam ne smije da se ignoriše, jer će se u suprotnom proširiti poput malarije", kazao je tada 26-godišnji Boateng.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније