Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ RTCG, Mina, Beta ]

25. 07. 2015. 18:50 >> 21:27
15

ŽRIJEB ZA SP

Stižu nam Rumuni, Danci, Poljaci...

Crna Gora će u kvalifkacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine igrati protiv Rumunije, Danske, Poljske, Jermenije i Kazahstana. To je epilog današnjeg žrijeba održanog u Sankt Peterburgu.

Plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine izboriće pobjednici devet kvalifikacionih grupa, dok će osam najboljih drugoplasiranih selekcija igrati baraž.

Mečevi grupne faze kvalifikacija igraće se od 4. septembra 2016. godine do 10. oktobra 2017. godine.

Baraž mečevi predviđeni su za novembar 2017. godine.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i odlazeći prvi čovjek Svjetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater pozdravljeni su danas velikim aplauzuom na početku ceremonije žrijeba kvalfikacija za Svjetsko prvenstvo, iako Fifu potresa korupcijski skandal.

Blater, koji se inače prvi put od kada je Fifu pogodio korupcijski skandal javno pojavio van Švajcarske, zahvalio je Putinu na gostoprimstvu i rekao da se osjeća "srećno i prijatno" u Sankt Peterburgu.

"Nema većeg događaja od Svjetskog prvenstva. Ovo takmičenje će ruskom narodu, kao i ostalima širom svijeta, donijeti jedne od najlepših trenutaka u životima. Po prvi put od 2009. godine sve članice Fife su se prijavile za kvalfikacije. Fifa kaže 'da' Rusiji! Mi je podržavamo", rekao je Blater.

Predsjednik Rusije, Vladimir Putin ocijenio je da će Mundijal podići ugled fudbala u jednoj od najvećih država svijeta.

"Za nas je od ključne važnosti da se reprezentacije osjećaju sigurno u Rusiji i da svi igrači budu koncentrisani na igru. Učinićemo sve da svi budu bezbjedni", rekao je Putin.

Grupa A: Holandija, Francuska, Švedska, Bugraska, Bjelorusija, Luksemburg

Grupa B: Portugal, Švajcarska, Mađarska, Farska Ostrva, Letonija, Andora

Grupa C: Njemačka, Češka, Sjeverna Irska, Norveška, Azerbejdžan, San Marino

Grupa D: Vels, Austrija, Srbija, Republika Irska, Moldavija, Gruzija

Grupa E: Rumunija, Danska, Poljska, Crna Gora, Jermenija, Kazahstan

Grupa F: Engleska, Slovačka, Škotska, Slovenija, Litvanija, Malta

Grupa G: Španija, Italija, Albanija, Izrael, Makedonija, Lihtenhštajn

Grupa H: Belgija, BiH, Grčka, Estonija, Kipar

Grupa I: Hrvatska, Island, Ukrajina, Turska, Finska

Fudbalski savez na žrijebu predstavljali su generalni sekretar Momir Đurđevac, trener golmana u stručnom štabu seniorske selekcije Dragoje Leković i rukovodilac međunarodnog odjeljenja FSCG Milovan Đukanović. 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније