Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ B92 ]

13. 07. 2015. 09:02 >> 19:14

ZA 49 MILIONA FUNTI

Sterling konačno prešao u Siti

Liverpul i Mančester Siti postigli su dogovor u vezi sa transferom Rahima Sterlinga vrijednog 49 miliona funti, prenosi Bi-bi-si.

 

Kako se navodi, preostalo je da samo igrač dogovori lične detalje i prođe medicinski pregled, prije nego što postane najskuplji igrač mlađi od 21 godinu.

Pisanje vodećeg britanskog medija potvrdilo je samo ono o čemu se spekulisalo prethodnih dana – kada su se pojavile informacije da je reprezentativac Engleske odbio da krene na turneju s klubom, jer želi da napusti Enfild.

Takođe, spominjalo se da je Sterling navodno rekao da ne želi da igra za menadžera  Brendana Rodžersa, kao i da je lažirao bolest da bi izbjegao odlazak na spomenetu turneju Tajlandom, Australijom i Malezijom, iako se njegovo ime u prvi mah našlo na spisku putnika.

Prve dvije ponude “građana”, ranije tokom godine, odbijenu se, a Liverpul je u međuvremenu pokušao da privoli momka rođenog na Jamajci da potpiše novi ugovor (aktuelni mu je isticao 2017. godinu), vrijedan 100.000 funti nedeljno, ali je on to odbio.

U međuvremenu se oglasio i legendarni kapiten ekipe iz Mersisajda Stiven Džerard, ali ni njegove riječi, da bi svaki navijač Livepula – kao i on sam – volio da vidi Rahima i sljedeće sezone u crvenom dresu, nijesu pomogle.

Sterling je u prethodne tri sezone, prije nego što je stigao iz Kvins Park Rendžersa 2010, sakupio 92 nastupa za Liverpul, uz 18 golova i 14 asistencija, dok je dres Engleske reprezentacije nosio u 16 navrata i jednom se upisao u strijelce. I KPR će se obradovati ovom transferu, pošto će mu pripasti skoro deset miliona funti.

Brzonogi krilni napadač, rodom iz Kingstona, postaće drugi najplaćeniji britanski fudbaler u istoriji – pošto je ispred njega samo Garet Bejl, koji je plaćen 85,3 miliona funti kada je prelazio iz Totenhema u Real Madrid, dok je iza njega, kao najunosniji transfer na samom Ostrvu, prelazak Endija Kerola iz Njukasl Junajteda u Liverpul sa 35 miliona.

Takođe, osim što će postati najskuplja kupovina šeika sa Etihada i 13 navredniji fudbaler svijeta, mlađani Sterling naći će se i na prvom mjestu liste najskupljih igrača mlađih od 21 godinu. Na drugom mjestu je Brazilac Lukaš Mura, za koga je Pari Sen Žermen izdvojio 31,8 milion funti, slijede Vejn Runi, Luk Šo (Mančester Junajted) i Markinjoš (PSŽ) sa po 27 miliona funti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније