Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

19. 05. 2015. 14:06 >> 17:23

KUP CRNE GORE

Mladost i Petrovac sjutra za trofej

Fudbaleri Petrovca i Mladosti odigraće sjutra u Podgorici finalni meč Kupa Crne Gore.

Obje ekipe drugi put igrati finale nacionalnog Kupa. Petrovac je bio finalista i 2009. godine, kada je osvojio i jedini trofej.

Mladost je i prošle godina igrala finale, ali je poražena od Lovćena.

Petrovac je na putu do finala eliminisao Čelik, Ibar, Lovćen i Budućnost, dok je Mladost bila bolja od Mogrena, Zete i Sutjeske.

Petrovac i Mladost sjutra će četvrti biti rivali ove sezone, nakon što su po jednom ostvarili pobjede, dok je jedan meč završen bez pobjednika.

Trener Petrovca Milorad Malovrazić kazao je da je njegov tim sve podredio finalu Kupa Crne Gre.

"Cilj nam je, nakon izgradnje stadona i stvaranja uslova za igranje evropskih utakmica, izborimo nastup na evropskoj sceni. Probali smo to kroz prvenstvo, ali smo na polusezoni zbog malog fonda igrača odustali i sve podredili Kupu", kazao je Malovrazić na konferenciji za novinare.

On je rekao da je finale Petrovcu posljednja šansa da izbori evropsku scenu ove sezone, navodeći da neće biti neuspjeh i ako to ne uspije.

"U klubu su zadovoljni dosadašnjim rezultatima, ali kada smo došli do finala sve ćemo uraditi da napravimo korak više. Znamo kvalitet Mladosti, ali i slabosti koje ćemo probati da iskoristimo. Veće šanse su na strani MLadosti, ali igra se jedna utakmica i nikada se ne zna", rekao je Malovrazić.

Trener Mladosti, Aleksandar Nedović, kazao je da respektuje rivala, ali da vjeruje da je njegov tim spreman i kadar da osvoji prvi nacionalni trofej u klupskoj istoriji.

On je kazao da za njega sjutrašnje finale nije utakmica za spas sezone, već kao svaka druga, iako joj je značaj mnogo veći.

"Probaćemo da odigramo bez opterećenja i da pokušamo da ostvarimo što bolji rezultat. Spremni smo i kadri da ostvarimo pobjedu. Očekuje nas utakmica bez poporavnog i kalkulacija. Prihvatamo ulogu favorita i nadam se da ćemo donijeti prvi trofej u istoriji kluba", rekao je Nedović.

Kapiten Mladosti Mileta Radulović kazao je da podgorički tim spremno dočekujemo utakmicu.

"Znamo da igramo protiv kvalitetne i kompaktne ekipe. Znamo da nam neće biti lako, ali daćemo sve od sebe i nadam se da ćemo doći do pobjede", rekao je Radulović.

Njegov kolega na golu Petrovca Nemanja Popović očekuje dobru utakmicu, ali i vjeruje u pozitivan ishod

"Mladost je skup dobrih igrača i individualaca. Očekujem dobru utakmicu, ko bude bolji neka pobijedi. Ulaskom u finale već smo ostvarili uspjeh, daćemo maksimum i nadam se da će to biti dovoljno", kazao je Popović.

Finalni meč biće odigran na stadionu pod Goricom, a počeće u 20 sati i 30 minuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније