Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

10. 04. 2013. 22:37 >> 22:57

LIGA ŠAMPIONA

Bajern opet bolji od Juvea, Pedro spasio Barsu

Bajern je nastavio da maršira Evropom, bez mnogo problema je odbranio dva gola prednosti u Torinu i ne samo to, već je zabilježio još jednu pobjedu nad Juventusom i to istim rezultatom kao u prvom meču - 2:0. Barsa se mučila, gubila u drugom poluvremenu, ali je Pedro sjajnim golom izvadio "kestenje iz vatre" - Barselona - Pari Sen Žermen 1:1.

Juventus je prijetio samo u prvih pola sata, a Bajern taktički fenomenalno, istrpio pritisak, a zatim sačekao svoj trenutak i kaznio rivala. Juventus je pokazao da još uvijek nije zreo za ovaj nivo takmičenja, a Bajern da se neće pomjeriti nikome, jer u ovom trenutku igra u boljoj formi i od Barselone i Reala.

Šut Andree Pirla u 23. minutu Manuel Nojer je krajnjim naporom spasio čist gol. Bila je to ujedno i najbolja prilika za domaće u prvom dijelu.

„Stara dama“ je imala blagu terensku inicijativu, ali je Bajern odlično stajao na terenu, pa sem Vučinića, nijedan igrač domaćih nije mogao da napravi višak. Bavarci, međutim, nijesu mislili samo na odbranu. Kad god bi osvojili loptu na sredini terena, brzo bi se transformisali u napad.

 Momci Jupa Hajnkesa su imali dobre šanse u 32. i 39. minutu - prvo je Miler poslije pasa Mandžukića šutirao preko gola, a onda je Alaba nakon kornera koji je izveo Roben šutirao pravo u Bufona.

Mario Mandžukić pogodio je mrežu Điđija Bufona u 64. minutu i riješio sve dileme oko pobjednika. Hrvatski napadač je odlično reagovao nakon centaršuta Robena i šuta Martineza koji je odbio Bufon, a „otpadak“ Manžukić poslao u mrežu.

Meč je do kraja bio revijalnog karaktera, a tačku na pobjedu Bavaraca stavio je Pizaro, nakon jedne od mnogobrojnih kontri.

Barselona je drugi tim bez Mesija, to je bilo očigledno večeras, njegov ulazak je pokrenuo tim, a Pedro još jednom pokazao kakav je majstor i da je definitivno igrač za veleike mečeve. Barsa tako prolazi u polufinale, potpuno neuobičajeno, sa dva remija.

Međutim, ukoliko želi da se popne na krov Evrope, Barseolona će morati mnogo bolje da igra, pogotovo u odbrani.

Prvi su zaprijetili gosti. Laveci je imao puno prostora  na ivici šesnaesterca, odlučio se za šut, ali je lopta otišla preko gola.

PSŽ je nastavio da koristi širinu Nou Kampa i u dva navrata je imao priliku da povede. Prvo je Ibrahimović u 24. minutu slabo reagovao u kaznenom prostoru Barse, a onda je u trku sa lijeve strane centrirao ka Mouri koji je glavom šutirao pravo u Valdesa.

Barselona je jalovo napadala, a interesantno da nije imala šut u okvir gola.

Parižani su poveli nakon fenomenalne kontre u 50. minutu. Pastore i Ibrahimović su se poigrali sa odbranom Barse, a onda je Šveđanin u idealnom trenutku, u situaciji "tri na tri" vratio loptu Argentincu koji ju je lako poslao pokraj istrčalog Valdesa.

Barselona je onda pojačala tempo, ubacila u veću brzinu i krenula da „davi“ protivnik. Mesi je ušao u 62. minutu, što je dodatno podiglo samopouzdanje Kataloncima. Sirigu je nedugo zatim odbranio opasan šut Inijeste, što je bio samo uvod u izjednačenje.

Mesi je prišao šesnaestercu Parižana, proigrao je Vilju koji je petom ostavio loptu Pedru, a ovaj je iz prve snažno šutirao u dalji ugao gola Sirigua.

Katalonci su preuzeli konce igre, držali loptu i tako udaljili Parižane od svog gola, pa  Vlades do kraja nije imao posla. Sa druge strane, Inijesta je mogao da donese pobjedu svom timu, ali je slabijom lijevom nogom šutirao pored gola iz neposredne brzine i ostalo je 1:1

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније