Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

08. 04. 2013. 20:52 >> 21:31

UOČI DERBIJA

Sukob navijača Rome i Lacija

Uoči večerašnjeg rimskog derbija između Rome i Lacija, navijači ta dva kluba sukobili su se na ulicama oko stadiona Olimpiko u Rimu.

U sukobima, kako navode italijanski mediji, dvojica navijača “vučice” izbodena su, a oštećeno je i jedno vozilo Hitne pomoći, koje su huligani gađali petardama, kamenjem i šipkama, kada su medicinske ekipe došle da ukažu pomoć povrijeđenima.

Situacija oko stadiona je izuzetno napeta, prenosi "Ansa", i dodaje da su poslije sukoba navijači nastavili da divljaju na ulicama, izazivajući paniku kod stanovnika te oblasti.

Navijači su prvo počeli da se tuku među sobom, a zatim su napali i policiju, gađajući ih kamenicama. Zbog nereda na ulicama i ugrožene bezbjednosti, prodavci u toj oblasti su zatvorili svoje radnje.

Ulicama je širi miris dimnih bombi bačenih od strane navijača na protivničke huligane ili policiju u pokušaju organa reda da opkole huligane.

"Mi smo veoma zabrinuti. Apelujemo na navijače da smire strasti, kako bi derbi protekao u mirnoj atmosferi", rekao je gradonačelnik Rima Đani Alemano.

Derbi Rima igraće se u okviru 31. kola Serije A, a duel će početi večeras u 20 sati 45 minuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније