Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

02. 03. 2015. 19:14   >>  19:09 1

UEFA

Postupci protiv Fejnorda, Rome i Ljajića

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je danas disciplinski potpuak protiv Fejnorda, optužujući navijače kluba za rasističko ponašanje na utakmici sa Romom, a takođe pokrenut je i postupak protiv fudbalera italijanske ekipe Adema Ljajića.

Srpski fudbaler optužen je za "provociranje navijača" Fejnorda prilikom proslave postignutog gola na utakmici Lige Evrope sa holandskim timom.

U saopštenju UEfa-e navodi se da se Fejnord tereti za lošu organizaciju meča i ubacivanje pirotehničkih sredstava na teren, kao i da se postupak vodi protiv Rome, čiji su igrači kasnili na početak utakmice.

Prvi incident na meču šesnaestine finala Lige Evrope između Fejnorda i Rome, odigranog u četvrtak, desio se u 39. minutu, kada su navijači holandskog kluba gađali fudbalera "vučice", Žervinja, velikom gumenom bananom.

Tu nije bio kraj incidentima. Srpski internacionalac, Ljajić, doveo je Romu do prednosti u 45. minutu, a gol je proslavio trkom ka naviajčima Fejnorda, koji su ga zasuli petardama.

Treći incident dogodio se 54. minutu, kada je igrač domaće ekipe Mičel te Verde dobio crveni karton, a nezadovoljna publika Fejnorda je ponovo počela da ubacuje petarde na teren, kao i veliki broj oštrih predmeta.

Utakmica je zbog problema sa navijačima na stadionu na 15 minuta prekinuta u drugom poluvremenu.

Policija u Roterdamu uhapsila je 42 osobe prije i poslije utakmice Fejnorda i Rome, koja je završena pobjedom italijanskog tima od 2:1.

Navijači Fejnorda su 19. februara prije početka prve utakmice pravili nerede u Rimu i strahovalo se da će pristalice Rome isto učiniti u Roterdamu, ali u gradu nije bilo većih incidenata.

(Beta)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније