Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

06. 04. 2013. 18:50   >>  18:51

PRETKVALIFIKACIONI TURNIR

Crna Gora pobijedila Gruziju

Ženska selekcija Crne Gore savladala je Gruziju sa 2:0 u drugom kolu pretkvalifikacionog turnira za ženski Mundijal i tako došla na korak od plasmana u narednu rundu. Ovo je bila prva pobjeda naše ženske seniorske selekcije u zvaničnim utakmicama.

Kao i u utakmici protiv Farskih Ostrva, Crna Gora je odlično počela i ovu utakmicu i kroz organizovanu i pametnu igru lako stizala do gola nedoraslih Gruzijki. Nakon promašaja Bulatović, Vukčević i Kuč, ali i nedosuđenog jedanaesterca za naš tim, otpor protivnika je slomila Marija Vukčević u 38. minutu nakon centaršuta Armise Kuč.

I u drugom poluvremenu viđena je slična igra s tim što su protivnice, nemoćne da odgovore igračkim kvalitetima naših djevojaka, odigrale veoma grubo na naše igračice zbog čega su 71. minutu ostale bez isključene Čkonije (iako je sudija Dilan Gekček propustio u par navrata da pokaže makar dva kartona gruzijskim reprezentativkama). Nisu se proslavili ni njegovi pomoćnici Sečim Demirel i Vaiva Skipitene, koji su pogrešno signalizirali nekoliko ofsajda, ali i poništili gol naše selekcije u 75. minutu. Ipak, naše igračice su zadržale koncentraciju i zasluženo stigle do pobjede koju je ovjerila Marija Vukčević u četvrtom minutu sudijske nadoknade, nakon duplog pasa sa Ivanom Krivokapić.

"Jaki smo zadovoljni sa tri osvojena boda. Djevojke odigrale još jedan izvaredan meč, a naročito sam ponosan što nismo dozvolili da nas isprovocira gruba igri protivnika. Savladali sve duele, prekršaje i sudijske greške i zasluženo savladali ekipu Gruzije. Danas ćemo se veseliti prvoj zvaničnoj pobjedi, a potom imamo  i dva dana za odmor i kvalitetnu pripremu utakmice sa Litvanijom. Ako odigramo kao u prva dva meča, uz samopouzdanje koje nam je donijela ova pobjeda, mislim da je plasman u narednu rundu kvalifikacija realnost",  rekao je naš selektor Zoran Mijović.

(sajt FSCG)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније