Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

06. 04. 2013. 18:02 >> 22:58

BUNDESLIGA

Bajern šampion Njemačke!

Bajern je minimalno, ali zasluženo pobijedio Ajntraht u Frankfurtu 1:0 i zvanično postao prvak Njemačke! Tako su Bavarci krunisali neviđenu dominaciju u domaćem prvenstvu, gdje imaju 20 bodova prednosti u odnosu na Bosrusiju.

Bajern je ove sezone oduševio igrom, bilo mu je sasvim svejedno da li igra kući ili na strani, a njegovu snagu osjetio je i Juventus prije tri dana u četvrfinalu Lige Šampiona. Bavarci su i u tom takmičenju jedan od favorita za trofej. Četa Jupa Hajnkesa je tako stigla do 23. titule i prekinula dvogodišnju dominaciju Bosrusije iz Dortmunda.

Bajern je do pobjede došao nakon lijepe akcije i gola Bastijana Švajnštajgera u 52. minutu. Roben je započeo napad, dodao loptu do Lama. Bek kluba iz Minhena je odmah proslijedio do Švajnštajgera koji iz prve šutira i pogađa mrežu Nikolova - 0:1. Bajern je mogao do vođstva, još u prvom poluvremenu, ali je junak iz meča sa Juventusom, Alaba promašio penal.

Sada već bivši šampion Borusija iz Dortmunda nije mnogo mario gubitka titule, pa su "milioneri" preokretom stigli do trijumfa na "Signal Iduna parku" protiv Augsburga - 4:2. Jirgen Klop, je zbog meča sa Malagom u Ligi šampiona odmarao Gecea, Rojsa, Levandovskog, što je ostavilo traga u napadu.

Ipak, svoju šansu je iskoristio Julijan Šiber, koji je postigao dva gola. Ulaskom Gecea u drugom poluvremenu, Borusija je zaigrala još bolje, a upravo je mladi ofanzivni fudbaler bio asistent Nevenu Subotiću u 64. minutu za 3:2 i najavu pobjed koju je potvrdio Levandovski golom u poslednjim sekundama utakmice. 

Šalke polako obezbjeđuje četvrtu poziciju, tim iz Gelnekirhena je salvio u Bremenu sa 2:0, protiv očajnog Verdera. Draksler i Marika su svojim golovima slomili otpor domaćih u drugom poluvremenu.

I druga Borsusija, ona iz Menhengladbaha, želi u Evropu. "Koltovi" su pobijedili Grojter sa 1:0, a čovjek odluke bio je De Jong, koji je pogodio 15 minuta prije kraja.

Rezultati i strijelci:

Verder - Šalke 0:2

(Draksler 51, Marika 68.)

 Borusija Menhengladbah - Grojter Firt 1:0

(De Jong 74.)

Ajntraht - Bajern 0:1

(Švajnštajger 52.)

Bajer Leverkuzen - Volfsburg 1:1

(Širle 12. - Kjar 70.)

Hamburg - Frajburg 0:1

(Šmid 69.)

 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније