Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

17. 02. 2015. 22:50 >> 22:51

1/8 FINALA LŠ

Streler: Porto favorit, ali imamo šanse

Kapiten fudbalera Bazela Marko Streler rekao je da je u predstojećoj utakmici osmine finala Lige šampiona Porto favorit, ali da njegova ekipa ima šanse da se prvi put u klupskoj istoriji plasira u četvrtfinale najelitnijeg evropskog takmičenja.

Fudbaleri Bazela igraju sjutra od 20.45 na svom Sent Jakons parku protiv Porta, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.

"Porto je u prošlosti osvajao Ligu šampiona, uvijek su imali odlične igrače u timu, a tako je i sada. Imaju jak tim i znamo da nas čeka teška utakmica. Porto je favorit u ovom duelu", rekao je Streler, prenio je sajt UEFA-e.

"Zasluženo smo se plasirali u nokaut fazu i ponosni smo što smo uspjeli da uradimo nešto na evropskoj sceni. Siguran sam da imamo šanse u dvije utakmice protiv Porta, ali ne smijemo zaboraviti da smo se u prošlosti uvijek mučili protiv portuglaskih ekipa. Igramo u osmini finala Lige šampiona, ostali su samo dobri protivnici i zbog toga se radujemo predstojećem duelu", dodao je Streler.

Dvostruki evropski prvak Porto je od osvajanja titule 2004. godine samo jednom igrao u četvrtfinalu (2008/2009), a Bazel je do sada samo jednom igrao u toj fazi i to prije 41 godinu.

U timu Bazela neće biti Fabijana Šara zbog suspenzije.

Porto je jedna od tri neporažene ekipe ove sezone u Ligi šampiona, pored Čelsija i Real Madrida.

Trener Porta Hulen Lopetegi rekao je da njegova ekipa mora oprezno da uđe u sjutrašnji duel.

"Bazel je ekipa koja je zaslužila da se plasira u nokaut fazu pošto je igrala dobro u grupi sa Liverpulom i Realom. Pobijedili su Liverpul i namučili Real u Švajcarskoj. To je iskusan i talentovan tim. Igramo u osmini finala, tu su teški protivnici, ali želimo da ih pobijedimo i prođemo dalje", rekao je Lopetegi.

Porto je izgubio samo jednom u posljednjih 14 utakmica u evropskim takmičenjima.

(beta)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније