Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

04. 04. 2013. 23:01 >> 23:19

LIGA EVROPE

Čelzi na krilima Toresa, Bazel odolio u Londonu

Čelzi je predvođen probuđenim Fernandom Toresom slomio otpor čvrstog Rubina i slavio sa dobrih 3:1, pred revanš u Kazanju. Iznenađenje večeri napravio je Bazel, koji je igrao nerješeno na gostovanju Totenhemu 2:2. Švajcarci čak mogu da žale za pobjedom, jer su vodili 2:0. Pobjede kod kuće ostvarili i Fenerbahče i Benfika.

Iako je Čelziju meč sa Rubinom bio treći u roku od pet dana, “plavci” su odigrali odličan meč. Već poslije 16 minuta igre domaćini su stigli do prednosti zahvaljujući Fernandu Toresu, pošto je odlično odreagovao nakon asistencje Davida Luiza. Momci Rafaela Bentieza su nastavili sa pritiskom, pa je na isteku pola sata Viktor Mozes duplirao vođstvo.

Rubin je tek u finišu poluvremena, pokazao kvalitet i to da nije slučajno eliminisao Atletiko Madrid. Smanjio je Naćo iz penala, koji je skrivio Teri. Ipak, da Čelzi  u daleku Rusiju ode sa solidnom prednošću, pobrinuo se raspoloženi Tores svojim drugim pogotkom.

bazel je još jednom prijatno iznenadio fudbalsku Evropu. Švajcarci su odigrali 2:2 sa Totenhemom, koji je jedan od favorita za trofej. Bazelu je u roku od samo pet minuta stigao do prednosti od 2:0. U 30. minutu Stoker je matirao Fridela, a Sebastijan Frej je četiri minuta kasnije  donio Švajcarcima vođstvo od 2:0.

Drugi gol kao da je probudo domaćine, pa je već u 40 minutu Adebajor smanjio na 1:2. Mogli su “sparsi” na odmor i sa egalom, da se Skot Parker nije promašio prazan gol sa dva metra. Ipak, na radost domaćih navijača Totenhem dolazi do izjednačenja u 58. minutu, ali londonski tim nije imao snage za totalni preokret.

Lacio je izgorio u paklu Istanbula, pa Fenerbahče, nakon 2:0 ima realne šanse za plasman u polufinale. Turci su prelomili meč u drugom poluvremenu, poslije isključenja Onazija. Brojčanu prednost su valorizovali Vebo iz penala (Radu igrao rukom u svom šesnaestercu) i Vebo u posljednjim minutima meča.

Benfika, baš kao i Čelzi na revanš putuje sa prednošću od 3:1. Na "La Lušu" je pao Njukasl, iako su Englezi poveli preko Sisea. Izjednačio je Rodrigo, a Lima i Oskar Kardozo donijeli preokret i veliku pobjedu domaćima. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније