Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

04. 04. 2013. 17:10   >>  20:51

PRETKVALIFIKACIONI TURNIR

Crna Gora nerješeno sa Farskim Ostrvima

Ženska "A" selekcija Crne Gore odigrala je neriješeno sa Farskim Ostrvima (3:3) na otvaranju pretkvalifikacionog turnira za odlazak na Svjetsko prvenstvo za žene koje se 2015. godine igra u Kanadi.

Naša selekcija je odlično počela utakmicu i stvorila tri izuzetne šanse preko Kuč, Bulatović i Vukčević, ali je golman gostiju Vardum bila na visini zadatka. Ona, međutim, nije mogla ništa da uradi kada je Marija Vukčević u 18. minutu savršeno izvela slobodan udarac sa 25 metara i donijela prednost svom timu sa kojom su izabranice Zorana Mijovića otišle na odmor.

Na početku nastavka uslijedio je neobjašnjiv pad u igri Crne Gore što su gošće iskoristile da preokrenu rezultat - u 48. minutu Hejdi Sevdal je pogodila efektnim lob udarcem iz velike daljine, da bi tri minuta kasnije Idun Magnusen iskoristila nesporazum našeg golmana Žižić i Bjelice i glavom zakucala loptu u našu mrežu.

Vođstvo protivnica nije obeshrabrilo naše igračice koje su organizovanim napadima napravili veliki pritisak na odbranu Faranki koje su ponovo kapitulirale u 59. minutu kada je Armisa Kuč odigrala dupli pas sa Ivanom Krivokapić, naparavila sjajan dribling i preciznim udarcem plasirala loptu u dalji uglao protivničkog gola.

Samo šest minuta kasnije naše su igračice ponovo stekle prednost kada je Marija Vukčević, nakon duplog pasa sa Slađanom Bulatović, pogodila sa 18 metara. Crna Gora je nastavila da napada i bila veoma blizu četvrtog gola u 72. minutu kada je Bulatović pogodila stativu, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Nakon kornera za našu selekciju, sjevnula je kontra Faranki preko Hejdi Sevdal koja je majstorski izbacila tri naše igračice na putu ka golu i postigla drugi pogodak na današnjoj utakmici.

"Igrali smo dobro i u fazi napada organizovano što nam je donijelo tri gola i nekoliko zicera, ali u odbrani nismo djelovali tako sigurno kao ranije i to nas je koštalo pobjede u današnjoj utakmici. Ipak, idemo dalje, sagledaćemo nedostatke u igri, pokušati da ih ispravimo za naredna dva meča. Ovo je prvi osvojeni bod za našu zemlju, bod protiv mnogo starije i iskusnije ekipe Farskih Ostrva, pa na kraju moramo biti zadovoljni, iako smo uz malo sreće mogli i pobijediti. Sada ekipu treba da oporavimo i pripremimo za naredne duele, kroz koje ćemo pokušati da ostvarimo plasman u narednu rundu kvalifikacija", rekao je Zoran Mijović.

Crna Gora će u drugom kolu igrati protiv Gruzije u subotu od 13 časova po našem vremenu.

(sajt FSCG)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније