Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

03. 04. 2013. 22:36 >> 23:25

LIGA ŠAMPIONA

Real se poigravao sa Galatom

Real je već nakon prvog meča veoma blizu prolaska u polufinale, jer je na "Bernabeu" pao zahuktali Galatasaraj 3:0. U drugom meču Malaga i Dortmund su odigrali pomalo iznenađujućih 0:0.

Real je prošao rezultatski bolje, od prikazane igre, jer su Terimovi momci odigrali bez kompleksa i otvoreno. Ipak, još jednom se vidjela razlika između evropskih velikana i ekipa srednje klase evropskog fudbala.

Real je kaznio svaki propust u odbrani gostiju, pogađao u idealnim trenucima, pa je stigao i idealan rezultat.

Osam minuta bilo je potrebno Realu da povede protiv Galatasaraja.

Mesut Ozil je kroz sredinu poslao loptu na lijevu stranu, gdje ju je prihvatio Kristijano Ronaldo i maestralno lobovao Musleru za 1:0.

Galata je samo četiri minuta kasnije zaprijetila preko Drobge. Napadač iz Obale Slonovače je prihvatio loptu na ivici šesnaesterca, lako se oslobodio Varana i iz prve šutirao, ali je lopta otišla preko prečke.

Gosti su se potpuno oslobodili, a Drogba je opet snažno tukao i natjerao Lopeza da boksuje njegovu loptu.

Turski tim je već u ranoj fazi meča, počeo da ostavlja veliki prostor u odbrani, što je Real iskoristio u 29. minutu. Centaršut Esijena sa desne strane, Semih Kaja i Ebue su dozvolili Benzemi da primi loptu, a francuski napadač je lako pogodio desni ugao za 2:0.

Drogba je izuzetno namučio odbranu Reala u prvom poluvremenu. Proigrao je Ebuea koji se stuštio u kazneni prostor i snažno šutirao u donji desni ugao iz neposredne blizine, a Realov golman je nogom spriječio pogodak.

U drugom poluvremenu, nije bilo uzbuđenja, igra se odvijala na sredini terena, ali je Real i pored takve igre stigao do trećeg gola.

Ćabi Alonso je izveo prekid sa lijeve strane, a rezervista Gonzalo Iguain, koji je zamijenio Karima Benzemu, glavom je pogodio mrežu Muslere i doveo Real na milimetar od prolaska u polufinale.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja.

 

U duelu Malage i Dortumnda viđeno je mnogo šansi, ali nije bilo koncentracije u finišu, na obje strane da se one i realizuju, vjerovatno i zbog važnosti meča-. Gosti mogu više da žale, jer su preko Gecea imali dvije dobre šanse, ali je golman Vili spasio domaćina. Tako će odluka pasti u revanšu, a Dortmund je za nijansu bliži prolazu, makar zbog domaćeg terena.

Meč je otvoren šansom Njemaca. Dugu loptu Levandonski je proslijedio do Gecea na lijevoj strani, izbio je sam ispred Vilija, međutim, bio je previše opušten i jako loše je šutirao u donji lijevi ugao, a golman Malage je sačuvao svoju mrežu.

Samo četiri minuta poslije prve prilike, opet se Gece našao u odličnoj šansi, ali je opet kao pobjednik izašao Vili Kabaljero.

Pred kraj poluvremena, pokušao je Marko Rojs iz slobodnjaka, ali je lopta otišla pored lijeve stative.

Jedino uzbuđenje pred golom „milionera“, viđeno je dva minuta prije odlaska na odmor. Isko se našao u kaznenom prostoru Borusije, dobro primio loptu, ali je njegov pokušaj izblokirao Lukas Pišček.

Gece je imao šansu i u drugom dijelu. Pobjegao je Demikelisu i pronašao Levandovskog koji je imao vremena, namjestio se i šutirao pored stative.

Malaga je najbolju priliku na meču imala u 66. minutu kada je poslije kornera sa desne strane lopta pala na suprotnu stranu, gdje je Isko iz prve snažno tukao u donji desni ugao, a odlično odbranom Vajdenfeler sačuvao mrežu.

Do kraja su oba tima čuvali 0:0.

Rezultati i strijelci:

Real - Galatasaraj 3:0

Real Madrid: Lopez, Esijen, Varan, Ramos, Koentrao, Alonso, Kedira, Di Marija (od 86. Pepe), Ozil (od 80. Modrić), Ronaldo, Benzema (od 65. Iguain).
Galatasaraj: Muslera, Ebue, Kaja, Nunke, Rijera (od 83. Amrabat), Melo, Altintop (od 78. Bulut), Snajder (od 46. Zan), Inan, Jilmaz, Drogba.

Malaga - Borusija 0:0

MALAGA: Kabaljero - Hesus Gamez, Demikelis, Veligton, Antunes - Itura, Tulalan, Hoakin, Isko (od 87. Duda) - Saviola (od 67. Portiljo), Žulio Baptista (od 76. Santa Kruz).

DORTMUND : Vajdenfeler - Pišček, Subotić, Santana, Šmelcer - Kel (od 80. Bender), Gindogan - Groskrojci, Gece (od 90.+2. Kirh), Rojs (od 69. Šiber) - Levandovski.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније