Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

02. 04. 2013. 22:45   >>  23:17

LIGA ŠAMPIONA

Bajern razbio Juventus, Matuidi ukrao pobjedu Barsi

Bajern je po ko zna koji put pokazao moć, nadigrao kao malo ko Juventus ove sezone (2:0) i došao na korak od polufinala. Parin Sen Žermen je odigrao otvoren meč sa Barselonom, u kojem su viđene šanse na obje strane pa je remi najpravedniji ishod – 2:2.

Bavarci su se poigrali sa Jventusom, pa se u pojedinim trenucima činilo da je tim iz Torina član Bundeslige, a ne dvostruki prvak Evrope.

Već u prvom minutu Bajern je poveo protiv Juventusa,. Strijelac je bio David Alaba koji je šutirao sa velike udaljenosti, a lopta je na putu ka Bufonu zakačila Vidala i dobila čudnu putanju koja je prevarila italijanskog golmana.

Uzvartio je Juventus nakon početnog šoka. Vidal je povukao jednu loptu i sa nekih 20-tak metara gađao, ali je lopta završila pored lijeve stative gola Nojera.

Bajern je, merđutim, nastavio sa odličnom igrom i pored vođstva. U 19. minutu malo je nedostajalo da bude 2:0, jer je Riberi odlično prošao po desnoj strani, pronašao Robena, a on uhvatio volej koji je Bufon odbranio.

Bavarci su dominirali do kraja poluvremena, pokušli su Švajnštajger, Mandžukić i Dante, a najbolju priliku imao je Roben . Miler je prošao po desnoj strani proigrao Robena, a on iz prve, iz jako dobrog položaja neometan šutirao pored desne stative.

Momci Antonija Kontea, bili su potpuno inferiorni u prvih 45. minuta.

Bavarska mašina je nastavila da melje i u drugom dijelu, pa je sredinom nastavka povećao vođstvo. Luiz Gustavo je snažno šutirao, Bufon je samo kratko odbio loptu do Mandžukića, koji je čini se bio u ofsajdu, ali sudije nijesu reagovale pa je hrvatski napadač u nastavku akcije asistirao Mileru kome nije bilo teško da pogodi mrežu.

Do kraja meča Bavarci su sigurnom igrom održali veliko vođstvo.

Parin Sen Žermen je mučio Barselonu u prvom dijelu, ali je do gola došao u nastavku, kada se činilo da će Barselona mirno privesti meč kraju. Izabranici Karla Anćelotija su se upustilli u otvorenu borbu sa Kataloncima i zasluženo su izbjegli poraz.

Ostaje pitanje koliko će moći u revanšu na „Nou Kampu“, gdje je Barselona apsolutni favorit.

Početak meča na“ Parku prinčeva“ bio je odličan, domaći su jurnuli ka golu Valdeza i mogli do pogotka već u 4. minutu.

Pastore je grudima proigrao Lavecija koji je sjajnim „lažnjakom“  izbacio Pikea i kada se spremao da šutira, Buskets mu je "skinuo" loptu sa noge i umalo savladao Valdeza, ali je stativa bila saveznik Barse.

Barselona je nakon pretrpljene ofanzive domaćih, uzvratila preko Andresa  Inijesta, koji je dobio je loptu iskosa sa lijeve strane na ivici šesnaesterca i šutirao u gornji desni ugao, ali je lopta otišla pored gola.

Anćelotijevi momci su nastavili sa hrabrom igrom. Ibrahimović je prvo, izborio faul, a zatim ga i izveo slobodnjak sa nekih 18 metara. Snažno je šutirao po zemlji u donji lijevi ugao, ali je Valdez bio dobro postavljen i odbio loptu u polje.

Samo par minuta kasnije Lukas Moura je jurnuo ka golu rivala, uposlio Ibrahimovića koji se oslobodio Pikea na lijevoj strani, ali je šutirao pored desne stative.

A onda je stigao gol Katalonaca, kao „grom iz vedra neba“. Pogodio je naravno Mesi, ali velike zasluge za gol ima Dani Alveš.  Brazilac je fenomenalno, desnom spoljnom „pocijepao“ odbranu Parižana i pronašao Mesija, a on iz prve poslao loptu dijagonalom u donji desni ugao za 1:0.

Barselona je potom zagospodarila terenom, a Leo Mesi još jednom zaprijetio, šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta prohujala pored lijeve stative.

Argentinac se potom požalio na bol u lijevom koljenu, kojeg je u poluvremenu zamijenio Fabregas.

Drugo poluvrijeme je bilo mnogo mirnije, Barselona je imala dvije šanse preko Sančeza, a Parižani sačekali svoj momenat slave.

Poslije prekida sa lijeve strane, Tijago Silva je glavom pogodio stativu, lopta se odbila do Zlatana Ibrahimovića koji je bio u ofsajdu i ispred Alveša poslao loptu u mrežu Valdeza za 1:1!

Ipak, momcima Tita Vilanone nije u krvi da se zadovolje remijem, tražili su pobjedu i poveli dva minuta prije kraja. Sirigu je oborio Sančeza, a Ćavi staloženo poslao loptu u jednu, a golmana PSŽ-a u drugu stranu.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno za pobjedu, jer je Matuidi bio prži od pištaljke i pogodio mrežu šutem sa 16 metara. Lopta je zakačila Bartru, i uhvatila na krivu nogu Valdeza.

Rezultati i sastavi:

Bajern - Juventus 2:0

Bajern: Nojer, Lam, Dante, Van Bujten, Alaba, Gustavo, Švajnštajger, Miler, Kros (Roben 16.), Riberi (od 90+3. Šaćiri), Mandžukić (od 90+1. Gomez). 

Juventus: Bufon, Barzalji, Bonući, Kjelini, Lihštajner, Vidal, Pirlo, Markisio, Peluso (od 75. Pogba), Kvaljarela (od 65. Đovinko), Matri (od 65. Vučinić).

PSŽ - Barselona 2:2

PSŽ: Sirigu, Silva, Aleks, Maksvel, Žale, Matuidi, Pastore (od 76. Gameiro), Moura, Bekam (od 70. Verati), Laveci (od 66. Menez), Ibrahimović.
BARSELONA: Valdes, Alveš, Pike, Maskerano, Alba, Ćavi, Inijesta, Buskets, Vilja (od 81. Teljo), Aleksis, Mesi (od 46. Fabregas).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније