Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

01. 04. 2013. 13:35 >> 13:37
1

ZBOG FAŠISTIČKIH ISPADA

Čelnik Sanderlenda dao otkaz zbog Di Kanija

Potpredsjednik Sanderlenda Dejvid Miliband podnio je ostavku pošto je na mjesto menadžera tima postavljen Paolo Di Kanio, koji je za sebe govorio da je fašista, prenosi britanski list Gardijan.

Miliband, koji je bivši ministar spoljnih poslova Velike Britanije, kazaoi je da podnosi ostavku zbog političkih izjava u prošlosti Di Kanija.

Poslije otkaza datog Martinu O'Nilu, Sanderlend je zaposlio Di Kanija, bivšeg trenera Svindona.

Italijan je, pored toga što je govorio da je fašista, rekao i da je Benito Musolini „duboko neshvaćena osoba”.

„Sandrelendu želim mnogo uspjeha u budućnosti, a ekipi da dobro prođe u narednih sedam važnih prvenstvenih utakmica. Međutim, zbog političkih izjava iz prošlosti novog trenera, mislim da je prava odluka da podnesem ostavku”, navodi se u saopštenju na sajtu Dejvida Milibanda.

Di Kanio je 2005. izjavio „da je fašista, a ne rasista”, a na jednoj utakmici pozdravio je navijače Lacija nacističkim pozdravom, ispruženom rukom. U svojoj autobiografiji napisao je da su Musolinijevi „potezi bili često zli, ali da je bio motivisan višim ciljem”.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније