Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

31. 03. 2013. 23:31   >>  23:31

PRIMERA

Valensija odoljela na "Kalderonu"

Nakon Barselone i Reala i Atletiko je remizirao u ovom kolu. Bod sa "Kladerona" odnijela je Valensija (1:1), pa izabranici Dijega Simeonea nijesu prestigli Real na drugom mjestu.

 

Golovi su pali u prvih 10 minuta meča. Gosti su poveli golom Žonasa, koji je u kaznenom prostoru ''Jorgandžija'' primio loptu pored trojice protivničkih igrača, uspio da se izbori za poziciju za udarac i pogodi mrežu Kurtoe - 0:1.

Međutim, najbolji strijelac Atletika Radamel Falkao  samo minut kasnije donio je izjednačenje, nakon odličnog centaršuta Turana.

La Korunja je u derbiju začelja pobijedila Majroku na Balearima 3:2, ali je i pored toga ostala posljednja na tabeli.

Domaći su dobro počeli i golom Kasadesusa u 19. minutu poveli sa 1:0. Preokret je najavio Silvio, izjednačujućim golom osam minuta kasnije, da bi Marćena u 48. i Riki u 60. donijeli potpuni preokret gostima.

Pobjednika nije bilo ni u duelu Espanjola i Sosijedada - 2:2. Domaći su dva puta vodili (pogodili Garsija i Stuani), ali su gosti do boda stigli autogolom Havija Lopeza u 76. minutu.

Nadu ekipi Majorke da može da izbjegne poraz dao je Nsue u 87. minutu, ali domaći nijesu imali snage za nešto više.

Poslije ovakvog epiloga, Majorka i Selta na 18. i 19. mestu imaju po 24 boda, a posljednjeplasirana La Korunja prišla im je na samo bod zaostatka.

Osasuna je, preokretom u drugom poluvremenu, uspjela da dođe do pobjede na gostovanju Valjadolidu 3:1, u prvom meču nedjeljnog programa španske Primere.

Valjadolid je došao u vođstvo već u 11. minutu, poslije nesporazuma u odbrani Osasune i autogola Rubena, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. Igrači Osasune pružili su konkretniju igru u nastavku, što je rezultiralo sa tri gola u mreži izabranika srpskog stručnjaka Miroslava Đukića.

Preokret gostima donio je Sola, golovima u 50. i 60. minutu. Konačan rezultat postavio je Kuevas u 69. minutu meča.
Nakon 29. kola Osasuna je 15. na tabeli, sa 31 bodom, a Valjadolid 12, sa 35.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније