Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

27. 03. 2013. 09:10 >> 13:01
36

OSTAJEMO PRVI

VIDEO: Veliki remi protiv "Gordog Albiona"

Crna Gora je sinoć, na stadionu pod Goricom, igrala neriješeno, 1:1. Taj rezultat nas ostavlja na prvoj poziciji u grupi. Strijelci za Englesku, Runi u prvom poluvremenu, a za Crnu Goru, Damjanović krajem drugog poluvremena.

Veličanstvena atmosfera na stadionu pod Goricom. Nikad puniji stadion. Uslovi za igru su solidni, iako je najavljivana, kiše nema u Podgorici. Čitav dan trajalo navijačko nadmetanje, ulicama Podgorice, ipak, sve je prošlo u fer i sportskoj atmosferi.

Nakon silovitog starta Engleske reprezentacije i poslije rano postignutog gola, naši fudbaleri su djelovali prilično nesigurno. Izgubili su svoju koncepciju igre, i uglavnom se branili od protivničkih napada. Kako je vrijeme odmicalo, prilično su konsolidovali redove, prije svega na psihološkom stanju, i povremeno počeli da prelaze u ofanzivu. To ipak nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi Engleska reprezentacija, sa večeras raspoloženim Runijem i Velbekom. No, i pored nekoliko veoma opasnih napada Engleskih reprezentativaca, odlazak na odmor sa 0:1, nije rezultat koji ne bi mogao biti preokrenut u nastavku meča.

Odlično drugo polivrijeme crnogorske reprezentacije. Hrabri potezi selektora Brnovića da sve karte stavi na napad, sa četiri ofanzivna igrača, urodili su plodom. Smjenjivali su se napadi naše selekcije, koji su često ugrožavali Engleskog golmana Harta. U dobrom dijelu drugog poluvremena, Englezi su bili prinuđeni da se brane. Oni su naravno, imali svoje napadačke trenutke i šanse, tako da je drugo polivrijeme bilo uglavnom dinamično. Smjenjivali su se dobri prodori, korneri, slobodni udarci, šanse i polu šanse. Iako mislimo da svi igrači zaslužuju pohvalu, za borbenost i zalaganje u drugom poluvremenu, izdvojili bi smo igru Stefana Savića u odbrani, iako su i Baša i Džudović dobro odradili posao. Napadački red je takođe bio, sa Vučinićem i Jovetićem na čelu, opasan za renomiranog protivnika sa ostrva, ali je ulazak mladok Krkotića bio posebno iznenađenje. Na kraju rezultat koji Crnu Goru ostavlja na prvoj poziciji u grupi. Bravo za hrabe sokolove!

 

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније