Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

20. 09. 2014. 23:50 >> 23:50

NE SLUŠA FIFU

Platini neće da vrati sat

Predsjednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini odbio je da po nalogu FIFA vrati sat dobijen na poklon od Brazilske federacije tokom Mundijala.

 

Platini je naglasio da "u principu ne vraća poklone" i da će, pošto bude procijenjena vrijednost sata, taj iznos novca uplatiti nekoj humanitarnoj asocijaciji.

Satovi čija se ukupna vrijednost procjenjuje na 25.000 dolara bili su uručeni članovima FIFA ljetos, kao poklon CBF tokom Mundijala u Brazilu. Etička komisija je saopštila da je uzimanje poklona kršenje moralnog kodeksa FIFA.

"Iznenađen sam cijelom aferom, prije svega količinom novca koja se spominje. Iznenađen sam iznad svega saopštenjem FIFA. Ukoliko Etička komisija FIFA nije bila zadovoljna činom poklanjanja satova, trebalo je da nam to kaže prije četiri mjeseca, kada smo u Brazilu primili satove", rekao je Platini.

Etička komisija je naložila članovima Izvršnog komiteta FIFA koji su primili satove da ih vrate najkasnije do 24. oktobra, a u suprotnom će protiv njih biti sproveden interni postupak.

"Nijesam vaspitavan da vraćam poklone. Zatražiću da se procijeni vrijednost sata i novac ću dati nekoj organizaciji, reći ću vam naknadno kojoj", rekao je Platini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније