Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

01. 02. 2013. 10:01 >> 10:01

POVRATAK U EVROPU

Bekam prešao u PSŽ, platu poklanja djeci

Dejvid Bekam definitivno je pojačao redove Pari Sen Žermena, prošao je medicinske preglede i predstavljen medijima u Parizu.

Bekam je potpisao ugovor na šestomjesečnu saradnju vrijednu 175.000 evra nedjeljno, koje će pokloniti u dobrotvorne svrhe.

"Izabrao sam Pariz jer sam vidio šta klub pokušava da uradi. Ovo je klub koji će imati uspjeha u narednih 15-20 godina. Ovo je nešto što raste i čast mi je što sam izabran da budem dio budućnosti", kazao je Bekam.

Engleski internacionalac je istakao da dogovorena kratkoročna saradnja ne znači da on neće duže ostati u klubu, da mu je čast što je dio tima koji ima najveće ambicije, i da se raduje igranju sa Zlatanom Ibrahimovićem, koga poznaje još od omladinskih selekcija.

"On je veći pa će vjerovatno Zlatan izvoditi slobodne udarce, ali ako budem imao priliku podijelićemo tu ulogu", odgovorio je Bekam na pitanje ko će biti zadužen za prekide.

Bekam je siguran da može da pomogne timu iako ima 37 godina.

"Mogu da trčkaram. Nijesam izgubio na brzini jer, iskreno, nikad nijesam ni bio previše brz. Kada igram posvećen sam 150 posto. Ne očekujem da igram svaku utakmicu, ne očekujem da budem starter. To moram da zaslužim. Za mene je Karlo Ančeloti jedan od najboljih trenera za koje sam igrao".

Bekam je istakao da bi došao u PSŽ i da se nije plasirao u osminu finala Lige šampiona.

"Verujem u projekat koji pravi ovaj klub. Igranje u Ligi šampiona je samo bonus. Nijesam učestvovao u tom takmičenju nekoliko godina, a imao sam sreće da ga u prošlosti osvojim, znam koliko je važan klubovima".

Legendarni vezni igrač nije siguran da li će u PSŽ-u okončati karijeru.

"Ne znam da li će mi ovo biti posljednji ugovor. Ljudi pričaju o tome već nekoliko godina, ali ja nastavljam da igram i potpisujem ugovore. Vidjeću kako ću se osjećati, želim da igram koliko god mogu. Fudbal je moja strast, uvek je bila. Kada igram fudbal, nikada nije važna veličina ugovora", kazao je Bekam koji će sa 37 godina biti jedan od najstarijih fudbalera u francuskoj Ligi 1.

Bekam je imao ponude 12 klubova, nekoliko njih iz Premijer lige, ali je izabrao PSŽ jer je Mančester Junajted, sa kojim je imao velike uspjehe, jedini klub za koji želi da igra u Engleskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније