Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

21. 03. 2013. 18:10 >> 19:41

SJEĆANJA

Filipović: Hrvati su izgorjeli od želje 1999.

Utakmica između fudbalskih reprezentacija Hrvatske i Srbije koja će biti odigrana u petak na zagrebačkom "Maksimiru" izazvala je veliku pažnju, kao i ona prije 14 godina. Jedan od učesnika bio je i Zoran Filipović, prvi selektor crnogorske reprezentacije, koji je tada bio pomoćnik selektora Vujadina Boškova.

Na "Maksimiru" nije bilo pobjednika (2:2), pa se na Evropsko prvenstvo plasirala reprezentacija SR Jugoslavije. Filipović se u razgovoru za Sportnetwork prisjetio tadašnje utakmice i prognozirao predstojeću.

"Napravili smo fenomenalan uspjeh. Sjećam se tih zlatnih momenata, tog podviga… U Beogradu smo igrali bez golova, stadion je bio prepun, utakmica korektna, nestala je i struja, ali je to više poremetilo našu selekciju. Poslije utakmice u Zagrebu direktno smo se plasirali na Evropsko prvenstvo. Boškov je bio odličan psiholog i zajedno smo uspjeli da napravimo odličnu atmosferu", rekao je Filipović.

Filipović je dodao i da se i tada pričalo o nefudbalskim stvarima.

"Pričalo se, ali smo se mi koncentrisali samo na teren. Momci su u utakmicu ušli na pravi način iako se napetost osjećala. Od aerodroma do hotela "Šeraton" na svakih 50 metara stajao je vojnik. Uprkos tome uspjeli smo da izolujemo našu grupu, a Hrvati su bili ti koji su izgoreli. Stvorili su ambijent da su već pobijedili i nadam se da će tako biti i u petak", istakao je Filipović.

Naš bivši selektor se potom osvrnuo i na utakmicu koja se igra sjutra. Kaže da su Hrvati favoriti, ali da to nije uvijek presudno u fudbalu.

"Na papiru su Hrvati favoriti. Selektor Srbije Siniša Mihajlović se opredijelio za podmlađivanje reprezentacije, a za to je potrebno vrijeme. Iza njega je stao savez. Hrvati su zbog toga favoriti, imaju iskusnije igrače koji igraju u jakim timovima, dok našim igračima treba vremena da sazru. Fudbal je čudna igra i ne pobjeđuje uvijek favorit. Iznenađenja se dešavaju i možda Srbija to i uradi - kazao je Filipović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније