Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

30. 07. 2014. 22:16 >> 23:36

DEBAKL SELTIKA

"Nula" Partizana u Bugarskoj, pobjeda Dinama

U 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, beogradski Partizan odigrao je bez golova protiv Ludogoreca u Bugarskoj i tako ostvario povoljan rezultat koji ih ostavlja u trci za plasman u plej-of fazu. Dinamo Zagreb je minimalnim rezultatom 1:0 porazio Alborg u gostima i blizu su prolaska dalje. Ogromno razočarenje svijim navijačima priredio je Seltik, koji je deklasiran u Varšavi od Legije 1:4.

Partizan je bolje počeo meč, stvorio nekoliko šansi, ali uzvratio je i domaćin. Najbolje šanse bugarskog tima nijesu iskorištene zahvaljjujući sjajnim intervencijama Vladimira Volkova, a u nastavku utakmice "crno-bijeli" su se skoncentrisali na odbranu, a iz kontranapada pokušavali su da ugroze protivnički gol.

Na kraju, golova nije bila, pa će odluka pasti u revanšu u Humskoj.

Hrvatskom šampionu pobjedu je donio Marcelo Brozović u 49. minutu. Alborg je storio više prilika, posebno u prvom poluvremenu, ali golman golman Dinama Eduardo bio na vrhuncu zadatka.

Jedan od zanimljivih duela večeri odigrali su Fejnord i Bešiktaš. Turski tim vodio je 2:0 do samog finiša utakmice, ali je u nadoknadi vremena Mičel te Frede iz jedanaesterca ublažio poraz Holanđana.

Golova nije bilo u Liježu, gdje je domaći Standard ugostio grčki Panatenaikos.

Fudbaleri kiparskog AEL-a napravili su veliko iznenađenje pobjedom nad Zenitom sa 1:0. Jedini gol za domaću ekipu postigao je Lukaš Gikijevič u 64. minutu, na asistenciju Lusijana Bebea, tri minuta nakon što je ruski predstavnik ostao sa igračem manje na terenu, zbog crvenog kartona Aksela Vitsela.

Kiprani su postigli pogodak iz jedinog šuta u okvir gola, dok je na drugoj strani Zenit imao čak 22 udarca u gol protivnika, od čega svega pet u okvir gola.

Za još jedno iznenađenje pobrinuli su se fudbaleri Karabaga savladavši kod kuće Salcburg 2:1.

Fudbaleri Dnjepra imali su dva gola prednosti protiv Kopenhagena na svom terenu, ali je danski šampion uspio da dođe do remija. Utakmica u Kijevu ostala je u sijenci nereda. Sudija je na poluvremenu morao da prekine meč, jer je navijačka grupa domaće ekipe uletjela na atletsku stazu, ali je brzom intervencijom redara vraćena na dio tribina na kom se prethodno nalazila.

Iz tabora Kopenhagena stigle su informacije da su njihovi navijači konstantno bili gađani raznim predmentima tokom prvog poluvremena, ali u njihovim redovima nije bilo povrijeđenih.

Kiparski APOEL se spašavao u Helsinkiju. Domaći tim je ispustio prednost od dva gola, koju je stekao u prvih 45. minuta, nije mogao da sačuva pobjedu jer je na početku nastavka ostao s igračem manje.

Francuski Lil odradio je veliki posao na gostovanju Grashopersu. Francuzi su slavili rezutatom 2:0 i tako obezbijedili miran revanš.

Steaua iz Bukurešta se namučila u Kazahstanu protiv Aktobea. Gosti su dva puta imali vođstvo, ali agresivni domaćini se nijesu predavali i na dva minuta do kraja došli su do velikog remija.

Liga šampiona, 3. kolo kvalifikacija:

Aktobe – Steaua 2:2 (0:1)
Korobkin 88, Arzumanjan 88 – Keseru 44, Prepelica 79

Karabag – Salcburg 2:1 (1:0)
Dijaz 2, Rejnaldo 86 – Lajtgeb 77

HJK – APOEL 2:2 (2:0)
Sevidž 11, 45+1p – De Vinsenti 71, Šeridan 75

AEL – Zenit 1:0 (0:0)
Gikevič 64

Dnjepar – Kopenhagen 0:0

Grashopers – Lil 0:2
Korčija 29, Mendes 49

Fejenord – Bešiktaš 0:2
Pektemek 13' Kojunlu 71'

Ludogorec – Partizan 0:0

Standard – Panatinaikos 0:0

Olborg – Dinamo Zagreb 0:1
Brozović 49

Maribor – Makabi Tel Aviv 1:0
Bohar 90'

Legija – Seltik 4:1
Radović 10' 37', Žiri 84', Kosecki 90' - MekGregor 8'

utorak:

Sparta (Češka) – Malme (Švedska) 4:2 (1:2)
Lafata 22, 51, 70, Kovač 52 – Forsberg 17, Kise Telin 27
Slovan (Slovačka) – Šerif (Moldavija) 2:1 (1:0)
Zofčak 42p, Mesaroš 85 – Rikardinjo 74
Debrecin (Mađarska) – BATE (Bjelorusija) 1:0 (0:0)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније