Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

14. 03. 2013. 23:20 >> 23:35

PROŠAO NJUKASL

LE: Tores odveo Čelzi dalje

Čelzi je dugo vremena plesao na rubu eliminacije, ali se onda odnekud pojavio pomalo zaboravljeni Fernando Tores i nakon pasa Azara sjajnim udarcem po zemlji pogodio za 3:1 i prolaz dalje.

Tores je bio u glavnoj ulozi i u finišu meča, jer je promašio penal, pa je Čelzi strijepio do kraja. Ipak, odbrana je odradila svoje, pa prvak Evrope nastavlja takmičenje.

"Plavci" su ušli u meč sa minusom od jednog gola iz Bukurešta (0:1), pa su pored napada i te kako morao da misle i na odbranu. Sve je krenulo kako treba, dominacija na terenu, kao i vodeći gol Huana Mate u 34. minutu. U samom finišu prvog dijela igre uslijedio je šok za navijače londonskog tima. Korner za Steauu u gol je pretvorio Kirikes za 1:1. Benitezovi puleni u drugom poluvremenu morali su da postignu makar dva gola.

Ofanzivna igra se isplatila. Napadačka četvorka Tores, Mata, Oskar, Azar, uz pomoć Ramiresa, stezala je obruč oko gola Steaue koji je najzad morao da popusti. U 58. minutu Mata je izveo slobodan udarac, takozvani "skraćeni korner" a najviši u skoku je kapiten Džon Teri (2:1). Šanse su se ređale pred golom Steaue, a onda u 71. minutu željenu razliku donosi Fernando Tores.

Toliko osporavani napadač Čelsija primio je loptu na ivici kaznenog prostora i onda sjajnim udarcem iskosa sa desne strane pogodio suprotan ugao gola za 3:1.

 

Prošao je i drugi engleski tim, Njukasl. Legenda Njukasl junajteda postaće Papis Demba Sise! Kada su svi na "Sent Džejms Parku" očekivali produžetke, napadač iz Senegala je u bukvalno posljednjoj sekundi zaustavnog vremena savladao Gabulova za pobjedu koja znači četvrtfinale - 1:0, prvi meč u Mahačkali 0:0!

Anži je od 54. minuta igrao sa igračem manje, jer je Karsela dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, ali i pored toga Anži je mogao do pobjede, jer je Busufa pogodio prečku iz slobodnog udarca u 89. minutu. Kazna je stigla u sudijskoj nadoknadi...

Lacio je rutinski ostvario još jednu pobjedu nad Štutgardom, a blistao je Libor Kozak, koji je postigao het-trik. Duplu pobjedu ostvarila je i Benfika nad Bordoom. Portugalci su u meču "spuštenih gardova" salvili sa 3:2. Golove za Benfiku postigli su Kardozo dva i Žardel, dok su za francuskog predstavnika gol dao Diabite, a Žardel je stigao da postigne i autogol.

Rezultati i strijelci:

Rubin - Levante 2:0 (0:0 - produžeci) - prvi meč 0:0

(Rondon 100, Đađun 112)

Zenit - Bazel 1:0 (1:0) - 0:2

(Vitsel 30)
Inter - Totenhem 4:1 (1:0) - 0:3
(Kasano 20, Palasio 52, Galas 75 a.g, Alvarez 110 - Adebajor 96)

Čelsi - Steaua 3:1 (1:1) - 0:1

(Mata 34, Teri 58, Tores 71 - Kirikes 45)
Fenerbahče - Plzen 1:1 (1:0) - 1:0

(Učan 44 - Darida 61)
Bordo - Benfika 2:3 (0:1) - 0:1

(Diabate 74, Žardel 90ag - Žardel 30, Kardozo 75, 91)
Lacio - Štutgart 3:1 (2:0) - 2:0

(Kozak 6,8, 87 - Hajnal 62)
Njukasl - Anži  1:0 (0:0) - 0:0

(Sise 93)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније