Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

14. 03. 2013. 21:39 >> 21:48

DRAMA RUBINU

LE: Totenhem odolio u Milanu, ispao Zenit

Inter i Totenhem su odigrali fenomenalan revanš, Inter se vratio iz "mrtvih", nadoknadio poraz 3:0 iz prvog meča, ali nije imao snage za totalni preokret. U produžecima je viđen po jedan gol na obje strane za konačnih 4:1 i prolaz engleskog tima.

Od samog starta na Đuzepe Meaci krenuli da opsijedaju gol Fridela i do kraja prikazali najbolje izdanje ove sezone. To im se isplatilo već u 20. minutu kada je vrlo raspoloženi Palasio sa desne strane pronašao usamljenog Kasana na drugoj stativi, a on je glavom lako pogodio metu.

Nedugo zatim, akteri vodećeg gola zamijenili su uloge, ali je prečka sprečila Argentinca da uveća vođstvo. Ipak, poslije sedam minuta igre u drugom dijelu Palasio je uspio da se upiše u strijelce na pas Kambijasa.

Potom su "nero-azuri" krenuli još žešće, jer ih je samo gol dijelio od produžetaka, a Meaca je "eksplodirala" u 75. minutu. Kasano je izveo slobodan udarac, a Galas samo okrznuo loptu koja je završila iza leđa Fridela, pa je na semaforu zasijalo 3:0, što je označilo da će se igrati produžeci.

Međutim, Totenhem nije klonuo duhom, nakon ispuštene prednosti iz prvog meča, pa je Adebajor u 96. minutu pogodio i znatno približio svoj tim četvrfinalu. Ali, ni to nije bio kraj uzbuđenjima, jer je Kasano proigrao Alvareza, koji glavom pogađa za 4:1. Totenhem je uspio da odoli do kraja i plasira se među osam najboljih.

Zenit je doživio fijasko u Evropi, jer je nakon ispadanja u grupnoj fazi Lige šampiona, eliminisan i iz Lige Evope. Koban po četu Lućana Spaletija, bio je Bazel, koji je u Sankt Peterburgu poražen sa 1:0 i odbranio prednost od 2:0 iz prvog meča.

Gosti su bili podređeni na stadionu "Petrovski", ali su odoljeli svim naletima domaćina i ruskoj hladnoći. A, sve je po Zenit krenulo kako treba. Na isteku pola sata igre Hulk je izveo korner sa desne strane, Lombarts prebacio loptu u sredinu do Vitsela a on je glavom sproveo u mrežu za 1:0.

Taj gol dao im je krila, imali su čak 26 šuteva ka golu rivala, ali bez rezultata. Ruskom timu nije pomogao ni igrač više, pošto je Dijaz pred sam kraj prvog poluvremena zaradio drugi žuti karton.

Bazel se, međutim, uspješno branio cijelo drugo poluvreme, sve do samog finiša kada se činilo da će se ipak ići u produžetke. Park Ho je srušio Bistrova u svom kaznenom prostoru, sudija Pavel Gil je pokazao na " bijelu tačku", ali je Zomer izrastao u junaka odbranivši penal Romanu Širokovu, na četiri minuta prije kraja.

Rubin i Levante su i drugi meč odigrali 0:0, pa je dvoboj otišao u produžetke. U njemu su se bolje snašli domaći koji su golovima Rondona i Daidiana prošli u četvrfinale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније