Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

01. 07. 2014. 19:41   >>  19:45

POTVRĐENO IZ KLUBA

Košta novi igrač Čelsija

Dijego Košta će od naredne sezone nositi dres Čelsija, potvrđeno je iz londonskog kluba.

Španski reprezentativac se duže vrijeme dovodi u vezu sa prelaskom na "Stamford Bridž", a danas su "plavci" potvrdili da će otkupiti otkupnu klauzulu od 32 miliona funti za 25-godišnjeg napadača.

"Čelsi može potvrditi da je postignut dogovor sa Atletikom Madridom oko transfera Dijega Košte i da će platiti otkupnu klauzulu iz njegovog ugovora", objavljeno je na zvaničnoj internet starnici kluba iz prijestonice Engleske.

Napadač rođen u Brazilu prošle sezone je u svim takmičenjima postigao 36 golova za Atletiko, sa kojim je osvojio špansko prvenstvo i igrao finale Lige šampiona, u kojem su u produžecima izgubili od Real Madrida.

Košta je bio glavna zvijezda prelaznog roka. Menadžer Čelsija Žoze Murinjo je odavno istakao da je ovog ljeta njegovo dovođenje prioritet kluba, koji je prošlu sezonu u Premijer ligi završio iza Mančester Sitija i Liverpula, a u Ligi šampiona je eliminisan u polufinalu, upravo od Atletika.

Španski fudbaler je sredinom juna priznao da se seli u London.

"Zašto sam izabrao Čelsi? To je nešto što će se ubrzo dogoditi. Stvari idu u tom smjeru i ako se nastavi tako, to je klub za koji ću igrati naredne sezone", rekao je tada Košta za fudbalski portal Goal.com.

To nije prvo pojačanje Čelsija ovoga ljeta. Podsjetimo, bivši Arsenalov kapiten Sesk Fabregas je 12. juna došao iz Barselone.

"Stamford Bridž" su napustili iskusni engleski reprezentativci Frank Lamopard i Ešli Kol, kojima su istekli ugovori, dok je danas klub objavio da je 41-godišnji australijski golman Mark Švarcer produžio ugovor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније