Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

23. 03. 2024. 15:56 >> 17:30
Čitaj mi:

Prijateljska utakmica

Bešiktaš prejak za Budućnost: Plavo-bijeli imaju segmente kojima mogu da budu zadovoljni

Fudbaleri Budućnosti poraženi su u prijateljskoj utakmici od Bešiktaša 5:1.

Vrlo interesantan duel i jak za našu ekipu protiv slavnog istanbulskog kluba, trenutno četvrtoplasiranog tima turske Superlige.

Igrao je Bešiktaš bez reprezentativaca, ali u timu bilo nekoliko velikih fudbalskih zvijezda.

Tako je strijelac prvog gola, portugalski vezista Žedson Fernandeš, prema Transfermarktu skuplji tri puta od cijelog tima Budućnosti.

Produkt Benfikine fudbalske akademije je procijenjen na 16 miliona eura, cijeli tim "plavo-bijelih" na 4,9 miliona.

Prvi gol došao je u 7. minutu, Džekson Muleka je vidio dobro kretanje Fernandeša, uposlio ga, a Portugalac pobjegao odbrani podgoričkog tima i lagano savladao Pavličića.

Uslijedio je period igre u kojem je naš predstavnik dobro parirao turskom velikanu.

Petar Grbić je u nekoliko navrata dobro prošao po lijevoj strani i ubacivao lopte, ali jednom je Despotović bio nekoliko centimetara "kratak", a dva puta je dobro reagovala odbrana "crnih orlova".

Pola sata nakon prvog gola Bešiktaš je udvostručio prednost. Lopta koja, naizgled, nije obećavala, ali je uslijedio nesporazum Ignjatovića i Pavličića - desni bek Budućnosti je probao ramenom da vrati loptu golmanu, ali nije to odradio dovoljno precizno i jako, Pavličić je krenuo sa crte, ali je lijevi bek Bešiktaša Umut Meraš bio brži i prebacio loptu preko golmana Budućnosti.

Samo šest minuta kasnije novi gol za Bešiktaš.

Rašid Gezal je izveo odličan slobodni udarac i sa desne strane, na nekih 17 metara iskosa, efektno pogodio mrežu Podgoričana.

U nastavku utakmice ponovo su probali "plavo-bijeli" najviše preko Grbića koji je bio raspoložen za igru. Probao je nekoliko puta kapiten Budućnosti da nađe rupu u odbrani domaćina i uposli nekog saigrača. ali nije uspijevao.

Stigla je kazna preko kamerunske zvijezde Vensana Abubakara.

Presing "crno-bijelih" se isplatio, a Kamerunac pokazao i svoje driblerske sposobnosti prije nego što je savladao rezervnog golmana Ljubomira Đurovića.

Samo dva minuta kasnije Bešiktaš dolazi do petog gola. Dalek centaršut i dobra reakcija engleskog defanzivca Džoa Vorala, fudbalera koji igra na pozajmici iz Notingem Foresta.

Čast Budućnosti spasao je Igor Ivanović, poslije lijepe akcije podgoričkog tima. Adžić je dao loptu Đukanoviću, koji je proigrao Bojića, lijevi bek prodro i ubacio loptu, a Ivanović pogodio mrežu.

Do kraja nije bilo više promjena rezultata. 

Budućnost je rezultatski pretrpjela ubjedljiv poraz, ali od ekipe koja je u svakom pogledu ispred našeg aktuelnog šampiona. 

Bešiktaš je tim koji vrijedi preko 130 miliona eura, igra jaku tursku ligu i u sastavu ima zvijezde svjetskog fudbala. 

Mladen Milinković svakako ima segmenata kojim može da bude zadovoljan, prije svega u pristupu i želji za igrom njegovih fudbalera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније